In memoriam Ohanesian
Pe 13 octombrie, la Palatul Sutu, va avea loc, la ora 18.30, un concert sustinut de tenorul George Dragomir, absolvent al liceului de Muzica "Dinu Lipatti" din Bucuresti, proaspat admis la Facultatea de Muzica din Brasov, in memoria maestrului David Ohanesian. Invitatii tenorului sunt baritonul Andrei Cheteles, soprana Elena Ghita, pianista Livia Tudor, violonistele Sanziana Dobrovicescu si Ioana Olteanu, ambele eleve la Liceul Lipatti, acompaniate de prof. Otilia Costea si prof. Ana-Violeta Popescu. Invitat de onoare va fi criticul Andrei Marinescu. Intrarea este libera! (M.A.)
Firu Dumitrescu in strainatate
La cea de-a saptea editie a manifestarii "Premio di Pittura e Scultura Citta di Novar" care se desfasoara in aceasta luna in Italia, arta romaneasca este reprezentata de pictorul Zamfir Dumitrescu. Lucrarea "Love letters" ("Scrisori de dragoste"), selectionata alaturi de alte 71 de pictura, 14 lucrari de sculptura si 7 lucrari ale unor tineri artisti, este prezenta la expozitia care are loc in orasul Novara din Italia, la prestigiosul Salon Arengo del Broletto, in perioada 6-21 octombrie. Aceasta a saptea editie, la care participa 93 de artisti, este organizata de Asociatia Art Action. In acelasi timp, lucrarea pictorului Zamfir Dumitrescu "The painter box" (Cutia pictorului), selectionata alaturi de alte 59 de lucrari ale unor pictori importanti din lume, este expusa pana la sfarsitul anului la galeria Winstanley-Roark Fine Arts, din Cape Code, Massachusetts. (D.C.)
Transparente la Orizont
La Galeria Orizont, a avut loc vernisajul expozitiei STAMP a Simonei Dobrescu, artist vizual si membru al Uniunii Artistilor Plastici. Conceptul "stamp" migreaza in jurul ideii de transfigurare, transparenta, intre fizic si virtual. Expozitia va ramane deschisa pana pe 17 octombrie. (D.C.)
Serbia vs Cihan
Astazi, la ora 18.30, in Rotonda Muzeului National al Literaturii Romane, va avea loc vernisajul expozitiei de caricatura "Serbia vs Cihan" (cinci artisti sarbi si unul roman). Expun: Florian Doru Chihana, Aleksandar Daskalovic, Predrag Koraksic, Dusan Gadanski, Slobodan Obradovic, Vlado Volas. Expozitia este organizata de catre Ambasada Serbiei la Bucuresti, in colaborare cu Salonul International de Caricatura "Zemun" si Muzeul National al Literaturii Romane. In cadrul expozitiei, vor fi expuse 20 de lucrari ale caricaturistului roman Florin Doru Crihana, care in ultimii 3 ani a obtinut premiul I la Salonul de la Zemun, pentru cea mai reusita caricatura. La eveniment sunt invitati E.S. Dl. Dusan Crnogorcevic, ambasadorul Serbiei in Romania si Virgil Stefan Nitulescu, secretar general, Ministerul Culturii si Cultelor din Romania. (M.A.)