Uniunea Europeana ar putea interzice importurile de carne din Brazilia, daca statul sud-american nu va imbunatati standardele de siguranta in domeniul alimentar, a declart Comisarul european pentru sanatate, Markos Kyprianou. "Am identificat nereguli
Uniunea Europeana ar putea interzice importurile de carne din Brazilia, daca statul sud-american nu va imbunatati standardele de siguranta in domeniul alimentar, a declart Comisarul european pentru sanatate, Markos Kyprianou. "Am identificat nereguli in Brazilia si trebuie sa exercitam presiuni asupra acestui stat pentru a le remedia", a spus Kyprianou membrilor Parlamentului European. Interdictia nu va veni acum, insa daca brazilienii nu isi rezolva probleme pana la sfrasitul anului, autoritatile europene vor trece la masuri drastice.
Fermierii irlandezi au facut presiuni asupra Comisiei Europene, pentru a lua masuri impotriva competitorilor din Brazilia, intrucat nu indeplinesc standardele de siguranta alimentara. Guvernul si fermierii din Brazilia au negat ca utilizeaza hormoni de crestere ilegali si au anuntat ca implementeaza recomandarile facute de oficialii europeni din domeniul sanatatii animalelor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.