Budapesta a primit recent vizita a doua figuri influente pe arena internationala nu doar prin prisma functiilor: presedintele francez Nicolas Sarkozy si fostul lider de la Casa Alba, Bill Clinton. In discutiile avute, politicienii de la Budapesta au
Budapesta a primit recent vizita a doua figuri influente pe arena internationala nu doar prin prisma functiilor: presedintele francez Nicolas Sarkozy si fostul lider de la Casa Alba, Bill Clinton. In discutiile avute, politicienii de la Budapesta au ridicat cu tenacitate problema etnicilor maghiari din afara granitelor. Presedintele ungar Laszlo Solyom a mers pana intr-acolo incat a vorbit cu omologul sau francez, care este pe jumatate ungur, de „schimburi teritoriale“. De asemenea, premierul Ferenc Gyurcsany a dezbatut sambata cu Bill Clinton rolul Ungariei in UE si Europa Centrala. Clinton, ramas in memoria europenilor pentru decizia de a bombarda Serbia, inregistreaza in umbra sotiei sale Hilary o revenire pe plan international. Daca Hilary Clinton castiga alegerile prezidentiale din SUA de anul viitor, Bill are sarcina „sa refaca imaginea SUA printr-o politica a cooperarii“, potrivit propriilor dezvaluiri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.