La sfarsitul saptamanii trecute, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a continuat schimbarile din cadrul structurilor de conducere ale tarii. In mod surprinzator, director al Serviciului de Informatii Externe al Rusiei (SVR; Slujba Vneshnei Razved
La sfarsitul saptamanii trecute, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a continuat schimbarile din cadrul structurilor de conducere ale tarii. In mod surprinzator, director al Serviciului de Informatii Externe al Rusiei (SVR; Slujba Vneshnei Razvedki) a fost numit fostul premier Mihail Fradkov, transmite Rompres.
Functia de director SVR a devenit vacanta dupa ce persoana care o ocupa inainte, Serghei Lebedev, a fost numit vineri secretar al Comitetului Executiv al Comunitatii Statelor Independente. In acelasi sfarsit de saptamana, a fost ocupat si postul devenit liber dupa plecarea la guvern a lui Dmitri Kozak, fostul reprezentant special al presedintelui in Regiunea Federala de Sud. Noul reprezentant al Administratiei de la Kremlin a devenit Grigori Rapota, fost secretar general al Comunitatii Economice Euro-Asiatice (EvrAzEs) si fost agent al serviciilor ruse de spionaj, noteaza cotidianul rus Strana. Numirea lui Fradkov in fruntea SVR si a lui Rapota in functia de reprezentat special al presedintelui in Regiunea Federala de Sud poate fi considerata o noua schimbare de cadre senzationala, de genul celor cu care jurnalistii rusi s-au obisnuit deja in ultimul timp. Economist de profesie, fostul premier Mihail Fradkov nu a mai lucrat niciodata in spionaj. Este adevarat ca argumente in favoarea numirii sale in functia de director SVR exista, totusi. In timpurile sovietice, Mihail Fradkov lucrase in cadrul Comitetului de Stat pentru Relatii Economice externe al URSS. Se considera ca, in acele timpuri, GKES era aproape o filiala a spionajului sovietic extern. Un alt atu al lui Fradkov consta in faptul ca dansul are o mare experienta in munca de conducere si inca in functiile cele mai surprinzatoare, printre care se numara si cea de sef al guvernului, considera Strana. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.