Nici unul dintre jucatorii de la nationala care au venit accidentati nu va lipsi la meciul cu Olanda. In schimb, Dorinel Munteanu a fost obligat sa se retraga definitiv.Dorinel Munteanu a fost fortat de Piturca
sa lase locul fotbalistilor mai tineri Nationala s-a reunit ieri la sediul FRF pentru meciul cu Olanda, programat simbata la Constanta. Grabit si rezervat, Victor Piturca a anuntat ca Tamas, Chivu si Goian, jucatori considerati incerti pentru simbata, au probleme medicale minore, dar si ca Dorinel Munteanu nu va mai fi convocat decit pentru un eventual meci de retragere. „Tamas nu are entorsa la genunchi, ci doar o lovitura destul de puternica. De miine (n.r. - azi) se antreneaza normal. Chivu joaca sigur, la fel ca si Goian, care de altfel a fost utilizat si la meciul Stelei de la Mioveni." Selectionerul a spus ca meciul nu este decisiv pentru calificare: „Mai sint destule partide. Sa vedem si ce face Bulgaria in Albania, pentru ca am vazut ca albanezii pot produce probleme oricui". Intr-adevar, o remiza cu Olanda obliga Romania sa nu piarda la Sofia, in conditiile in care vecinii de la sud nu-si dau cu stingu-n dreptul in alte partide. Capitanul nationalei, Cristian Chivu, a confirmat declaratiile antrenorului. „Am o lovitura la calcii, dar nu sint probleme serioase. Ma doare, intr-adevar, dar pot juca la parametri normali. Mai vechea problema cu umarul sting este si ea pe cale de rezolvare, totusi voi folosi un bandaj care sa il imobilizeze pe durata partidei", a spus jucatorul lui Inter. El a recunoscut ca a cerut sa fie schimbat la pauza, in ultima etapa din Serie A, pentru a nu risca o accidentare care sa compromita prezenta lui la meciul cu Olanda. Si el, si Lobont, fosti jucatori la Ajax, au spus ca nu ii motiveaza in mod special intilnirea cu vedetele batave. „Am jucat in Champions League cu PSV Eindhoven, dar nu era nici un international pe acolo cu care sa discut despre jocul de la Constanta", a spus Chivu. El a mai recunoscut ca nu se teme de cifra 13, data la care se joaca partida cu Olanda: „Nu am aceasta superstitie. Daca ar fi sa ne gindim la asta, trebuie sa ne fie frica si de meciul cu Luxemburg, care e pe 17, numar care in Italia e echivalentul lui 13 de la noi".

George Ogararu, aflat in conflict cu Victor Piturca, a fost convocat totusi la aceasta partida. „Mi-as dori sa jucam mereu numai cu Olanda, pentru ca poate asa am sa mai prind si eu nationala", a glumit fundasul dreapta al lui Ajax. Chemat si el la lot dupa o pauza de trei ani, Florin Bratu a recunoscut: „Am fost foarte surprins de convocare. Sper sa batem, pentru ca meciul este foarte important".

Convocat la ultimele actiuni ale nationalei, liderul de selectii Dorinel Munteanu lipseste de pe lista lui Piti pentru marele meci de la sfirsitul saptaminii. Selectionerul a explicat situatia jucatorului in virsta de 39 de ani: „Am vorbit cu Dorinel si i-am multumit pentru tot ce a facut pentru echipa nationala. Ne-a ajutat enorm si in campania trecuta, si acum, dar consider ca nu mai poate corespunde din punct de vedere fizic si ar fi nedrept sa ii compromit finalul de cariera cu un meci care se poate incheia si cu o infringere". Replica lui Dorinel a fost amara: „Am vorbit cu domnul Piturca. E decizia dinsului. Nu e nici un fel de suparare. Convocarea mea nu este bine venita pentru anumite persoane, dar Piturca stie ce vrea. Convocarea mea la nationala nu pica bine. A venit vremea sa ma retrag", a spus Munteanu. Piti a promis ca daca la meciul cu Albania, ultimul din grupa, Romania va fi calificata, atunci jocul va insemna si retragerea festiva a lui Dorinel din echipa nationala.

Cazarma la noi, castel la ei Victor Piturca a anuntat ieri ca de luni pina vineri nimeni de la nationala nu va mai da declaratii presei. Deja nu mai mira pe nimeni secretomania din jurul lotului, care contrasteaza socant cu ceea ce se intimpla la olandezi. Van Basten a organizat inclusiv un prinz cu jurnalistii, pe 11 octombrie, presa avind la dispozitie aproape zilnic cel putin cite un jucator pentru interviuri.

Surprizele Bratu si Constantin Lotul conturat de selectioner cuprinde citeva nume la care putina lume se astepta. Este vorba despre Florin Bratu si Marius Constantin, primul revenit dupa trei ani si jumatate in anturajul lotului. De remarcat prezenta masiva a jucatorilor din campionatul intern, 13 din totalul de 22: Lobont, Popa (portari) - Ogararu, P. Marin, Tamas, Goian, Chivu, Marius Constantin, Rat, St. Radu (fundasi) - Ov. Petre, Margaritescu, Paraschiv, Cristea, Dica, Codrea, Nicolita (mijlocasi) - Gigel Bucur, Mutu, Bratu, D. Niculae, Marica. Olandezii contracareaza cu Van der Sar, Stekelenburk, Timmer (portari) - Boulahrouz, Bouma, Emanuelson, Heitinga, Kew Jaliens, Mathijsen, Melchiot, Ooijer (fundasi) - Van Bronckhorst, de Jong, Van der Vaart, Maduro, Seedorf, Sneijder, De Zeeuw (mijlocasi) - Babel, Kuyt, Huntelaar, Van Nistelrooy, Robben, Van Persie.

Dorinel Munteanu, neamtul de la nationala Romaniei. Detalii pe www.cotidianul.ro/select