Tara noastra ocupa locul patru in Uniunea Europeana, in topul statelor cu cea mai mare rata de abandon scolar. Primele trei locuri au fost adjudecate de Malta, Portugalia si Bulgaria, se mentioneaza intr-un raport european. Conform acestuia, 41,7 la
Tara noastra ocupa locul patru in Uniunea Europeana, in topul statelor cu cea mai mare rata de abandon scolar. Primele trei locuri au fost adjudecate de Malta, Portugalia si Bulgaria, se mentioneaza intr-un raport european. Conform acestuia, 41,7 la suta dintre elevii maltezi si 39,2 la suta dintre cei portughezi parasesc scoala devreme, in timp ce media de 19 la suta dintre elevii romani si 18 la suta dintre cei bulgari situeaza cele mai noi membre UE pe urmatoarele doua locuri in clasamanetul abandonului scolar european. Acelasi document arata ca sase milioane de tineri europeni au parasit prematur sistemul educational in anul 2006, in ciuda unei propuneri a Comisiei Europene de a reduce aceasta cifra la doua milioane. Educatia si studiul pe termen lung au fost identificate drept elemente de baza pentru dezvoltarea UE si crearea unei strategii de locuri de munca, incluse in Agenda de la Lisabona.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.