“Romania are adevarati ambasadori culturali in Italia pe care trebuie sa-i cultive”, a declarat e prof. dr. Giorgio Galli, in deschiderea lansarii de carte “Dall'Est all Italia - viaggio di un'artista- il teatro di Maria Stefanache
“Romania are adevarati ambasadori culturali in Italia pe care trebuie sa-i cultive”, a declarat e prof. dr. Giorgio Galli, in deschiderea lansarii de carte “Dall'Est all Italia - viaggio di un'artista- il teatro di Maria Stefanache” , informeaza Romanian Global News. Galli, profesor la Universitatea de Stat din Milano, personlitate cunoscuta a vietii culturale italiene, autor a numeroase volume, bun cunoscator al realitatilor politice europene, a adus in discutie potentialul cultural pe care il are Romania, potential putin cunoscut in Italia. Invitatii evenimentului au fost: prof. Giorgio Galli care a semnat prefata volumului, Mauro Bafico - directorul editurii Arco din Milano sub egida careia a aparut cartea, Chiara Stefani din partea aceleiasi edituri, atista Alba Rondeli, dr. Victoria Ionutas - consul al Republicii Moldova, regizoarea Maria Stefanache si autoarea volumului Violeta P. Popescu. Cartea cu personajul ei principal artista Maria Stefanache si prof. Violeta Popescu autoarea cartii - ii intareste convingerea ca Romania are adevarati ambasadori, care prin actele lor culturale, aduc un serviciu de imagine tarii noastre. Nu a fost ocolit nici faptul ca in conditiile unei imagini negative la adresa comunitatii romanesti din Italia, cultivata recent de mass-media italiana, evenimente cum cel de la Milano, reprezinta o adevarata carte de vizita importanta despre cum Romania e prezenta in Italia, in profunzimea si valoarea ei.Directorul Editurii Arco - Mauro Bafico a marturisit ca e pentru prima oara cand editura pe care o conduce publica un volum cu tematica est europeana, manifestandu-si dorinta de a continua acest proiect prin importanta acestor teme putin abordate de editurile italiene. Prezenta la manifestare, artista Alba Rondeli, o fosta studenta de la Scoala de teatru a Mariei Stefanache, a evidentiat rolul important pe care Maria Stefanache fondatoarea si intemeietoarea acestei scoli, l-a avut in educatia artistica a mai multor generatii de tineri italieni pasionati de teatru si arta. Autoarea volumului prof. Violeta P. Popescu a amintit publicului ca Maria Stefanache este o artista care provine din Romania, care a debutat ca actrita intr-un regim in care teatrul era o adevarata supapa de rezistenta culturala pentru romani. Venirea ei in Italia in anii '90 a fost o sansa mare pentru cariera ei artistica. A subliniat faptul ca in Italia sunt numerosi artisti, scriitori, pictori care prin profesionalismul lor fac cinste Romaniei, dar care raman necunoscuti din pacate publicului roman, intrucat nu exista proiecte culturale care sa puna in valoare acest capital important de imagine.

O companie aeriana britanica refuza sa mai participe la expulzarea imigrantilor din Marea Britanie


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.