Profitand de prezenta jurnalistilor, veniti roiuri sa vada cum il vor executa frigizii din conducerea PSD pe Ion Iliescu, Mircea Geoana a infatisat rezultatele unui sondaj comandat de Institutul International Republican in perioada 28 august-6 septem
Profitand de prezenta jurnalistilor, veniti roiuri sa vada cum il vor executa frigizii din conducerea PSD pe Ion Iliescu, Mircea Geoana a infatisat rezultatele unui sondaj comandat de Institutul International Republican in perioada 28 august-6 septembrie 2007. Dat fiind ca sondajul crediteaza PSD cu un succes de 24% la europarlamentare, liderul formatiunii n-a avut nici o sfiala de a-l invoca. Sondajul insa, unul dintre cele mai serioase din ultimul timp, cand institutiile dambovitene scot bani din falsificari grosolane, contine si unele date despre care Mircea Geoana n-a vorbit.

Si nu deoarece nota de secret a sondajului nu l-ar fi lasat, ci pentru ca ele nu i-au convenit.


Comanditarii sondajului au avut inspiratia unei intrebari deschise care suna astfel: Va rog sa-mi spuneti care este primul lucru care va vine in minte cand auziti... Ceea ce a evitat din rasputeri sa dezvaluie Mircea Geoana se refera la rezultatele sondajului in ce priveste PSD. Pe primul loc, cu 10%, se situeaza formula: Corupti, hoti. O imagine la care a contribuit nu atat realitatea, cat mai ales incapacitatea actualei conduceri de a contracara campania dusa de Traian Basescu prin intermediul tulusilor de la DNA. Bucurosi ca tulusii lui Basescu ii scot din joc pe cei al caror talent de politicieni ii surclaseaza, gugustiucii lui Mircea Geoana n-au schitat un gest la acuzatiile de doi lei aduse greilor din partid. Locul doi, la o distanta de doua puncte, e ocupat de raspunsul: Ion Iliescu. Situarea lui Ion Iliescu pe locul doi e cu atat mai surprinzatoare, cu cat raspunsul "Se gandeste la saraci" ocupa locul trei, cu un chinuit procentaj de 3%.


Asadar, romanii vad cu greu in acest partid pretins de stanga o formatiune in a carui politica defavorizatii tranzitiei isi gasesc un purtator de cuvant. Si asta in ciuda paradei facute de actualii lideri pe tema luptei de clasa impotriva asupritorului de dreapta din guvernul Tariceanu. De ce n-a dezvaluit Mircea Geoana si aceasta parte din sondaj? Raspunsul e la mintea cocosului. Pentru ca domnia sa vorbea la o reuniune convocata tocmai pentru a exclude din PSD pe Ion Iliescu. Judecand dupa rezultatele sondajului, Mircea Geoana si acolitii  sai  voiau sa-l  scoata din PSD exact pe cel identificat de electorat ca fiind PSD! Gratie unei salutare interventii a lui Marian Vanghelie, Comitetul Executiv a evitat, cu brio, o decizie sinucigasa pentru PSD. Decizie care, desi evident de compromis, a starnit furia trusturilor de presa al caror actionar spiritual e Traian Basescu. Acestea  s-au  napustit a doua zi asupra acestei decizii. Nu intamplator.


Jupanul de la Cotroceni daduse de la TVR indicatii pretioase pitifelnicilor din PSD: Va aduc la guvernare, daca scapati de Ion Iliescu, Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc! si pitifelnicii, usor de dus de nas de catre vulpoiul Traian Basescu, au cazut in capcana. Daca ar fi avut un minimum de inteligenta politica si-ar fi dat seama ce urmaresc Traian Basescu si colivaresele sale din presa: Partidul fara dinti. Corespondentii de la Centru ai Grupului de la Cluj sunt cei din jurul lui Mircea Geoana.


Baieti buni, simpatici, politicosi, educati, dar fara un licar de talent in materie de politica. Au fost adusi cu totii de Adrian Nastase in conducerea PSD tocmai pentru ca, lipsiti de personalitate, erau usor de manevrat in confruntarea fostului lider cu oamenii lui Ion Iliescu. Scoaterea din partid a lui Ion Iliescu si a oamenilor sai, tel final al campaniei duse de oficioasele Cotrocenilor la comanda Jupanului, sub faldurile asa-zisei reforme din PSD, ar fi o nenorocire pentru partid nu pentru ca Ion Iliescu are electoratul sau si nici macar pentru ca Ion Iliescu s-ar identifica cu PSD, ci pentru ca fostul presedinte si alti grei din formatiune intruchipau si unii mai intruchipeaza PSD-ul care a castigat doua scrutine: partidul cu dinti, agresiv in opozitie, descoperitor de brese in zidul dusmanului.


Desigur, Ion Iliescu si oamenii sai trebuie sa plece pana la urma din PSD, iar Mircea Geoana si echipa sa trebuie lasati sa conduca partidul cum ii duce capul. Problema, marea problema e ca urmasii echipei Iliescu n-au personalitate. Comparati, de exemplu, pe Tudor Chiuariu cu oricare dintre liderii insipizi ai PSD-ului de azi si veti intelege ce inseamna sa ai personalitate. Pana cand se vor descoperi in PSD politicieni de talent, partidul trebuie sa se impace cu existenta lui Ion Iliescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.