Pe 12 septembrie, Cioaca dadea la Parchet prima declaratie despre disparitia sotiei. Va redam aspecte relevante din aceasta.


Cristian Cioaca a cunoscut-o pe Elodia Ghinescu in vara anului 2002, in timp ce aceasta era maritata cu poli
Pe 12 septembrie, Cioaca dadea la Parchet prima declaratie despre disparitia sotiei. Va redam aspecte relevante din aceasta.


Cristian Cioaca a cunoscut-o pe Elodia Ghinescu in vara anului 2002, in timp ce aceasta era maritata cu politistul Ciprian Mustata, de care avocata a si divortat pana la sfarsitul anului, dupa cum le-a spus sotul Elodiei celor care ancheteaza imprejurarile in care aceasta a disparut. Cand a cunoscut-o, Cristian Cioaca era divortat de prima lui sotie aproape de un an. Mariajul acestuia s-a sfarsit prematur, la doar un an de la casatorie, motivul fiind acela ca cei doi soti nu se prea intalneau, fie din cauza serviciului politistului, fie pentru ca tanara sotie statea mai mult pe la parintii ei in Pitesti, neavand prea multe cunostinte in Brasov. "Dupa un an am divortat amiabil. Nu am batut-o niciodata", a povestit Cioaca despre prima lui casnicie. Pentru ca Elodia era insarcinata in trei luni, s-a hotarat sa se casatoreasca si au cumparat pe numele lui apartamentul in care locuiesc in prezent - a declarat Cioaca anchetatorilor revenind la relatia cu sotia acum disparuta, Elodia Ghinescu.


Cei doi s-au casatorit la 18 iulie 2004. Avansul de 8.000 de dolari pentru cumpararea apartamentului l-a dat Elodia, pana ce sotul ei sa intre in posesia banilor imprumutati cu acest scop, 11.500 de dolari, de la BCR Brasov. "Apartamentul initial a fost compus din patru camere, dar dupa casatorie l-am recompartimentat: o bucatarie, un living mare, un living mic, un dressing (intr-o parte din dormitor), dormitorul copilului, care are in prezent 2 ani si 8 luni, baia, dormitorul nostru in care se mai afla o baie cu cabina de dus, chiuveta mica...", descria Cristian Cioaca, la 12 septembrie a.c., casa in care a locuit impreuna cu Elodia Ghinescu.


BUBU. Bona, Elena Teodor, a fost angajata cand baietelul avea 3 luni. Cei doi soti ii spuneau "Bubu", dar copilul ii zice "Bubica". Sarcinile ei erau strict legate de baiat: sa-i dea de mancare, sa-l schimbe, sa-l scoata la plimbare. Din proprie initiativa mai dadea cu matura prin casa, a si gatit pentru copil si chiar pentru noi, uneori, a spus Cioaca despre bona. Incepea lucrul la 8:45 si statea cu copilul pana venea acasa unul dintre parinti, in special Elodia. Lucra doar de luni pana vineri deoarece in week-end duceau copilul la parintii ei in Rasnov sau la parintii lui, in Pitesti, pe strada Exercitiului... unde il lasau cel putin o saptamana, iar cand aduceau copilul acasa Elodia o suna pe bona pe mobil. Cand tatal lucra in schimbul trei, iar Elodia trebuia sa plece la procesele pe care le avea prin tara, bona ramanea cu copilul si peste noapte.


CEARTÃ… IN FATA COPILULUI. Relatia lui cu Elodia a fost foarte buna pana la inceputul anului 2006, cand au inceput sa aiba discutii pentru ca ea venea tarziu acasa, cand o suna pe cele doua telefoane, dar acestea erau inchise sau nu raspundea. Astfel au inceput sa se certe si pentru ca in mod frecvent isi cumpara haine, bijuterii, incaltaminte scumpe. Niciodata nu s-au certat in fata bonei, evitau, dar copilul a asistat la certurile lor.


"ELODIA MÃ… MAI PLESNEA PESTE FATÃ…". "Niciodata nu am batut-o pe Elodia, desi ea ma mai plesnea peste fata cateodata si ma jignea cu vorbe urate, pentru ca Elodia este o femeie puternica, cu personalitate, care vrea sa se impuna, poate si pentru ca e mai mare decat mine cu sapte ani si jumatate si efectiv ma domina si intotdeauna ma acuza ca ea aduce banii in casa si eu castig putin. Se comporta cu mine ca si cand se afla in sala de judecata si eu eram adversarul ei. Am lasat de la mine ca sa fie bine, inclusiv am spalat rufe cu mana, bluzele ei cele fine, calcam rufe, faceam cumparaturi, insa nimeni nu a stiut pentru ca mi-a fost rusine sa le spun parintilor mei sau prietenilor din Pitesti", a spus Cioaca aratand cum relatia cu sotia lui si-a pierdut intensitatea.


EPISODUL DUBAI. Inainte de a pleca la Dubai, unde, potrivit anchetatorilor, Elodia Ghinescu s-a intalnit cu sepepistul cu care avea o relatie de un an si jumatate, avocata a fost in concediu in Italia, cu sotul ei si cu niste prieteni. S-au intors pe 5 august si a doua zi au plecat la mare, in Eforie Nord, la niste prieteni de-ai Elodiei, de unde au revenit la Brasov in 11 sau 12 august. Elodia i-a spus sotului ca pleaca in Dubai cu prietena ei, Dana M., ca recompensa pentru procesele in care a reprezentat-o. Pe Cristian nu l-a putut lua, pentru ca partenerul ei de afaceri nu suporta cheltuielile pentru el. Elodia i-a spus ca la Otopeni o va duce Claudia cu masina ei. La 17 august Cristian a plecat la parinti, la Pitesti. S-au despartit fara sa se certe. Pe 18 sau 19 august el a primit un SMS de la ea ca a ajuns in Dubai. In 21 august, Elodia l-a sunat din Dubai, i-a zis ca e bine, ca e foarte cald. Patrick a stat la mama Elodiei. Cristian a mai fost sunat si in zilele urmatoare, Elodia i-a zis ca fratele ei o ia de la aeroport la data de 26 august. Cand Cristian Cioaca s-a intors de la Pitesti, la 26 august, Elodia ajunsese deja acasa. Din Dubai ea si-a cumparat o bratara din aur cu safire, inel cu diamante, inca un inel, lantisor de picior din aur. Sotului i-a adus un inel ce parea a fi din aur. La 27 august au mers si au luat copilul de la Rasnov. Atunci Cristian a aflat ca Elodia ii daduse si mamei cercei din aur, iar fratelui o cruce.


CEARTA LA BIROU. In 28 august, Cioaca a ajuns acasa la 6:30 dimineata, iesind din schimbul trei de la serviciu. S-a culcat. Cand s-a trezit, in casa erau doar bona si copilul. Elodia plecase la birou. El nu-si aminteste ce-a facut dimineata. A doua zi, la 29 august, Cioaca spune ca a iesit din schimb la ora 6:00. S-a dus acasa si s-a culcat langa copil si Elodia in acelasi pat. Cand s-a trezit, Elodia era plecata. El a mers la birou la Elodia si s-au certat pentru ca inainte vorbise cu ea la telefon si l-a injurat. Intotdeauna cand se certau Elodia ii spunea ca daca nu-i convine, n-are decat sa divorteze, insa intotdeauna in public s-a aratat o femeie fericita. Discutia cu divortul a fost auzita si de secretara avocatei, spun anchetatorii.


ULTIMA ZI, CONFORM SOTULUI. Dupa cearta, Cioaca spune ca s-a dus la atelierul auto sa schimbe amortizoarele de la Peugeotul 607 adus din Belgia, masina inmatriculata pe numele sau. Apoi s-a dus la serviciu, unde a facut un schimb de tura cu un coleg, pe motiv ca urma sa duca baiatul la Pitesti. In aceeasi zi, 29 august, politistul spune ca a gasit-o acasa pe Elodia, in bucatarie. El cu copilul s-au asezat in pat, la culcare. Au adormit. Joi, 30 august, cand s-au trezit, s-au certat pentru ca nu-i raspundea la intrebarea daca vor duce sau nu copilul la Pitesti. Ea si-a baut cafeaua, s-a imbracat, a plecat la birou. Sotul sustine ca nu stie cu ce haine s-a imbracat, pentru ca are foarte multe si era nehotarata. La 8:50, pentru ca bona nu ajunsese, Cristian a sunat-o. Ea i-a spus ca e la coltul blocului. El a rugat-o sa faca bagajul copilului, iar bona i-a explicat ca Elodia a certat-o seara precedenta pentru ca imbraca copilul foarte gros... La 11:00 Cioaca a plecat cu copilul la Pitesti...


PRIMELE ZILE FÃ…RÃ… SOTIE. Sambata, 1 septembrie, pe la ora 13:00 a venit acasa. Elodia nu era si, desi el a sunat-o pe cele doua mobile vineri si sambata, a intrat robotul. Primul lucru pe care l-a observat cand a intrat in casa a fost ca lipseau bani, 1.800 de euro dintr-un plic inscriptionat MAI. Plicul l-a gasit pe tastatura calculatorului, dar fara bani. Nu a mai gasit nici bijuteriile. Politistul spune ca n-a mai gasit nici cutia din ceramica, galben cu verde, in care Elodia isi tinea bijuteriile. Lipseau si haine pentru ca rafturile nu mai erau pline, iar de pe tevile cu umerase lipseau unele. Lipsea si geamantanul cumparat de avocata din Dubai, o geanta mare de voiaj, in culorile maron si gri. A gasit portofelul ei fara cartea de identitate (n.r. - autoritatile au descoperit buletinul la barou) si fara bani, portofelul era in geanta de pe hol. Pasaportul nu i l-a gasit. In acea zi a mers acasa la Emilia, asistenta Elodiei, si a intrebat-o si i-a zis ca din 30 august Elodia nu a mai venit la birou, ca nu avea procese programate si deci putea lipsi. I-a zis si finului Elodiei, care e coleg de serviciu cu el, ca n-o gaseste. Pe 2 septembrie, sotul si finul au descoperit scrisori de dragoste catre diversi trimise prin e-mail si messenger, fara mesaje de raspuns. Conform spuselui lui Cristian Cioaca, ei au mai gasit si un fisier "papusica... uite voucher-ul" plus o anexa in care figurau numele avocatei si al unui barbat, care s-a dovedit a fi amantul sepepist. Pe 5 septembrie, Cristian Cioaca a depus plangere privind disparitia sotiei sale, dupa ce a vorbit mai intai cu sefa lui. Doua zile mai tarziu el si-a luat o saptamana de concediu medical. S-a dus la Timisoara pentru a lua o prietena care fusese cu ei in Italia si care se intorcea din Slovenia. A dus-o acasa la ea, in Pitesti.   Five oa€™clock cu Cioaca si cu avocatul sau a€¢ Dosarul de presa al unei posibile crime a€¢ Declaratia asistentei avocatei a€¢ Declaratia bonei copilului a€¢ Declaratia amantei a€¢ Plangerea lui Cioaca a€¢ Martor dupa pozele de la tv a€¢ Premiera in justitie a€¢ Violare cu perversiuni verbale a€¢ Vie sau moarta, stii unde e? a€¢ Momentele posibile ale crimei a€¢ "Mi-a distrus fiica" a€¢ Comoara din prapastie  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.