Un caz de omor fara cadavru: crima perfecta. Oricine s-a uitat macar la un film politist american ar putea spune ca o asemenea ancheta este pierduta din start.

Intr-adevar, pare imposibila dovedirea unei omucideri fara proba principala, c
Un caz de omor fara cadavru: crima perfecta. Oricine s-a uitat macar la un film politist american ar putea spune ca o asemenea ancheta este pierduta din start.

Intr-adevar, pare imposibila dovedirea unei omucideri fara proba principala, corpul victimei, sau fara ca macar sa se fi descoperit in timpul cercetarilor cel putin patru litri de sange pierdut de aceasta - indiciu suficient ca persoana a decedat.


PRECEDENT. Ei bine, cazul disparitiei avocatei Elodia Ghinescu a reusit sa contrazica toate aceste teorii, sa devina o premiera in justitia romaneasca si un precedent judiciar extrem de interesant. Ancheta s-a transformat dintr-o simpla cautare a unei persoane disparute intr-un dosar de crima, desi anchetatorii nu au descoperit pana acum nici trupul neinsufletit al femeii, nici suficient sange al acesteia care sa duca la concluzia decesului. Procurorii au strans insa suficiente probe pentru ca, in urma cu 17 zile, sa convinga trei judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca sotul avocatei, politistul Cristian Cioaca, poate fi acuzat de omor calificat.


MÃ…SURA PREVENTIVÃ…. Magistratii au confirmat forta dovezilor aduse de politisti si de procurori dispunand luarea unei masuri privative de libertate pe numele suspectului. Sigur, fara descoperirea cadavrului, Cristian Cioaca nu a putut fi arestat preventiv, dar a primit in schimb interdictia de a parasi tara pentru 30 de zile. Trebuie spus ca aceasta masura preventiva, una dintre cele patru existente in legislatia penala romaneasca (retinerea, interdictia de a parasi tara, cea de a parasi localitatea si arestul preventiv), nu se poate lua decat daca exista probe sau indicii temeinice de comitere a infractiunii. Or, ingradirea libertatii sotului Elodiei Ghinescu da credit teoriei uciderii avocatei de catre Cristian Cioaca. Acesta neaga insa cu desavarsire ca i-ar fi facut vreun rau sotiei sale si sustine ca este victima unei inscenari. "Noi nu avem o proba-cheie, ci o piramida acuzatoare. Daca le interpretezi, probele pot demonstra vinovatia lui Cioaca. Luate individual, oricare dintre ele poate avea alta justificare"
Marius Iacob, procuror   Five oa€™clock cu Cioaca si cu avocatul sau a€¢ Dosarul de presa al unei posibile crime a€¢ Prima declaratie a lui Cristian Cioaca a€¢ Declaratia asistentei avocatei a€¢ Declaratia bonei copilului a€¢ Declaratia amantei a€¢ Plangerea lui Cioaca a€¢ Martor dupa pozele de la tv a€¢ Violare cu perversiuni verbale a€¢ Vie sau moarta, stii unde e? a€¢ Momentele posibile ale crimei a€¢ "Mi-a distrus fiica" a€¢ Comoara din prapastie  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.