Bucur Bogdan a povestit in exclusivitate pentru Cotidianul cum fostul lider al Asociatiei Pro Democratia l-a darimat cu tot cu scaun.Cristian Pirvulescu a povestit ca a
fost doar o situatie tensionata „Am fost agresat fizic. In urma unei intrebari pe care am pus-o, domnul Pirvulescu a lovit cu pumnul in masa si m-a impins. Am cazut cu scaunul pe spate si cu masa dupa mine. Atit. Nu i-am inteles iesirea. Apoi au intervenit ceilalti" - asa a descris ieri pentru Cotidianul fostul presedinte al Clubului Pro Democratia Sibiu, Bucur Bogdan, incidentul avut cu politologul Cristian Pirvulescu, simbata seara la Calimanesti, in cadrul Adunarii Generale a APD. In urma acestui eveniment, Pirvulescu si-a dat demisia din functia de presedinte in conditiile in care tocmai fusese reales. Potrivit presedintelui Clubului APD Resita, Dumitru Bogoevici, totul ar fi plecat de la reprosurile lui Bogdan la adresa lui Pirvulescu, a carui sotie ar lucra la Agentia pentru Strategii Guvernamentale. Surse din APD ne-au declarat ca, la rindul sau, Pirvulescu reprosase mai multor cluburi APD, printre care cele din Sibiu si Brasov, ca unii membri ai acestora lucreaza si pentru alte organizatii nonguvernamentale, ceea ce ar reprezenta un conflict de interese.

Intr-o astfel de situatie s-ar fi aflat si Bucur Bogdan, sediul APD Sibiu fiind situat la aceeasi adresa cu cea a Fundatiei Comunitatii Sibiu, condusa de sora lui Bucur, Marina Bogdan.

Cristian Pirvulescu a refuzat ieri sa comenteze declaratiile lui Bogdan. „Domnul Bogdan are dreptul sa spuna ce considera dinsul. A existat o divergenta de opinii care a devenit foarte tensionata", s-a rezumat sa spuna Pirvulescu. Tot despre o divergenta de opinii vorbeste si un comunicat Pro Democratia: „In contextul unor divergente de opinii cu un alt membru al Asociatiei Pro Democratia, domnul Cristian Pirvulescu si-a prezentat demisia din functia in care tocmai fusese reales".

Ieri insa, in Pro Democratia, cu citeva exceptii, se instalase tacerea. Contactati de Cotidianul, mai multi presedinti de cluburi au refuzat sa comenteze ceea ce s-a intimplat simbata la Calimanesti. „Exista un comunicat de presa oficial al APD" a fost refrenul acestora. Unul dintre liderii APD care au fost de fata cind s-a produs incidentul, Dumitru Bogoevici, a incercat sa dea o interpretare proprie altercatiei: „Am auzit un scaun cazind".