Guvernul va contesta marti la Curtea Constitutionala legile prin care Ordonantele de Urgenta privind reorganizarea Guvernului au fost respinse de Senat, prin depunerea unui document semnat de premierul Calin Popescu Tariceanu si care va face referire

Guvernul va contesta marti la Curtea Constitutionala legile prin care Ordonantele de Urgenta privind reorganizarea Guvernului au fost respinse de Senat, prin depunerea unui document semnat de premierul Calin Popescu Tariceanu si care va face referire la ambele ordonante.

Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, a declarat agentiei MEDIAFAX ca documentul va fi trimis Curtii Constitutionale in cursul zilei de marti, iar ulterior vor fi anuntate ora la care a fost depusa contestatia si numarul de inregistrare.

"Documentul este deja pregatit", a spus Bolojan. Vicepresedintele Senatului Norica Nicolai a anuntat luni, in plenul Senatului, ca, incepand din 8 octombrie, curge termenul de cinci zile in care legile de respingere a Ordonantelor de Urgenta privind reorganizarea Guvernului pot fi contestate la Curtea Constitutionala.

Norica Nicolai, in calitate de presedinte de sedinta, a anuntat in sedinta de plen, dupa aproximativ trei saptamani de la respingerea acesteia in Camera superioara a Parlamentului, ca parlamentarii isi pot exercita dreptul de a contesta legile de respingere ale OUG 24/2007 si OUG 25/2007.

Senatorii au respins, in 18 septembrie, proiectele de lege pentru aprobarea ordonantelor de urgenta 24 si 25 pe anul 2007, referitoare la restructurarea Guvernului si a aparatului de lucru al Cabinetului. Ordonanta de urgenta 24/2007 privind restructurarea Executivului a fost respinsa de senatori cu 12 voturi "pentru", 62 de voturi "impotriva" si doua abtineri, in conditiile in care Senatul este Camera decizionala.

Senatul a respins si Ordonanta de urgenta 25/2007 referitoare la restructurarea aparatului de lucru al Guvernului, cu 17 voturi "pentru", 58 de voturi "impotriva" si trei abtineri. Si in acest caz Senatul este Camera decizionala. Executivul a apreciat atunci ca respingerea celor doua ordonante de urgenta a fost adoptata fara respectarea dispozitiilor constitutionale, fiind vorba de confuzii care pot fi clarificate de Curtea Constitutionala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.