Fetita de 12 ani din localitatea vasluiana Popeni, bolnava de sifilis si care a imbolnavit mai multi sateni, a fost internata intr-un centru de protectie sociala. Autoritatile vasluiene au solicitat, in acelasi timp, decaderea din drepturi a parin
Fetita de 12 ani din localitatea vasluiana Popeni, bolnava de sifilis si care a imbolnavit mai multi sateni, a fost internata intr-un centru de protectie sociala. Autoritatile vasluiene au solicitat, in acelasi timp, decaderea din drepturi a parintilor minorei, urmand ca fata sa fie data in plasament unui asistent maternal profesionist. Adolescenta a fost internata intr-un centru de protectie sociala pentru minorii abuzati, urmand ca in perioada in care va sta in acest centru sa fie supusa unor examene medicale, inclusiv psihiatrice.
Tanara a devenit un adevarat focar de infectie cu sifilis pentru localnici, mai multi adolescenti si batrani care au intretinut relatii sexuale cu ea contactand aceasta boala. In evidentele medicilor vasluieni se afla, potrivit Mediafax, zece persoane bolnave de sifilis, din care patru fete cu varste cuprinse intre 11 si 16 ani, patru adolescenti cu varste intre 14 si 18 ani, precum si doi batrani de 70, respectiv 80 de ani. Toate aceste cazuri au fost descoperite dupa ce mama fetei de 12 ani a reclamat la Politie ca fiica sa ar fi fost violata de un baiat din Popeni. In urma primelor cercetari, s-a stabilit ca minora si-a inceput activitatea sexuala inca de la noua ani si a intretinut raporturi sexuale cu mai multi localnici. Organele de ancheta au stabilit ca in acest caz nu a fost vorba de viol, actul sexual avand loc cu acordul victimei. "In acest moment, ca urmare a celor sesizate, desfasuram cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de intretinere de relatii sexuale cu o minora. Ancheta este foarte ampla, avand in vedere numarul foarte mare de persoane ce trebuie audiate", a declarat Vasile Chelaru, seful Politiei Barlad.
Ancheta vizeaza act sexual cu un minor
Reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului spun ca acest caz nu este unic in sat, si ca o alta fata de 13 ani si-ar fi inceput activitatea sexuala. "Fata are nevoie urgenta de tratament, ea fiind dependenta si de tutun si alcool. De asemenea, si fratele ei de 14 ani va fi internat in centru", a declarat seful Centrului de Primire in Regim de Urgenta a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat Barlad, Ionel Bratianu, citat de Realitatea Tv. Purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui, Mihaela Straub, a declarat ca politistii au deschis o ancheta pentru a stabili persoanele care au intretinut relatii sexuale cu minora. Acuzatiile vizeaza un act sexual cu un minor. Potrivit lui Straub, anchetatorii verifica si sesizarile care au fost facute anul trecut legate de acest caz. " Intr-adevar, au fost facute cateva sesizari la postul de politie referitoare la mai multi elevi, dar in care se faceau referire la faptul ca acestia lipseau de la ore, fumau. Nu se facea referire de intretinerea unor acte sexuale cu minori", sustine purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.