Partidele care au legaturi cu Revolutia portocalie, care l-a adus pe Iuscenko la putere in 2004, au obtinut o majoritate fragila de 228 de locuri in urma scrutinului, cu doua mai multe decat este nevoie pentru votarea majoritatii legilor. Desi blocul
Partidele care au legaturi cu Revolutia portocalie, care l-a adus pe Iuscenko la putere in 2004, au obtinut o majoritate fragila de 228 de locuri in urma scrutinului, cu doua mai multe decat este nevoie pentru votarea majoritatii legilor. Desi blocul condus de vechiul si noul aliat al presedintelui Viktor Iuscenko, Iulia Timosenko, a obtinut un rezultat peste asteptari, Partidul Regiunilor al premierului pro-rus Viktor Ianukovici s-a situat pe primul loc in preferintele electoratului.
Presedintele Iuscenko a sprijinit un guvern "portocaliu" in timpul campaniei electorale, insa la putin timp dupa scrutin a declarat ca primele trei partide din Ucraina ar trebui sa formeze o coalitie menita sa asigure stabilitatea tarii. Au fost invitati la negocieri reprezentantii Partidului Regiunilor, ai Blocului Iulia Timosenko, ai partidului proprezidential Ucraina Noastra si ai Blocului Litvin. Partidul Comunist, membru al coalitiei formate de Ianukovici pentru a guverna tara inainte de alegeri, nu a fost insa invitat la discutii.
Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko urmeaza sa efectueze o vizita oficiala in Slovacia la 11 octombrie a.c., iar spre sfarsitul aceleiasi luni liderul de la Kiev este asteptat intr-o vizita si in Romania, au anuntat surse oficiale de la Kiev. Pe parcursul vizitei sale oficiale in Slovacia, Viktor Iuscenko va avea intrevederi cu presedintele slovac Ivan Gasparovic, cu premierul Robert Fico si cu presedintele Consiliului National al Republicii Slovace. Cele doua state - Ucraina si Slovacia - vor semna acorduri cu privire la deschiderea unor noi puncte de trecere la frontiera dintre cele doua tari. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.