Sotul afirma ca a vazut-o pe Elodia ultima oara in dimineata zilei de 30 august, cand s-ar fi certat pe tema copilului. "Si-a baut cafeaua, s-a imbracat, a plecat la birou. Nu stiu cu ce haine s-a imbracat, pentru ca are foarte multe si era nehotarat
Sotul afirma ca a vazut-o pe Elodia ultima oara in dimineata zilei de 30 august, cand s-ar fi certat pe tema copilului. "Si-a baut cafeaua, s-a imbracat, a plecat la birou. Nu stiu cu ce haine s-a imbracat, pentru ca are foarte multe si era nehotarata", a declarat el. Anchetatorii suspecteaza insa ca lucrurile stau altfel. Pentru ei, 29 august orele 18:00 reprezinta un moment cheie: acela in care avocata a fost vazuta ultima oara in viata de catre o alta persoana decat sotul suspect. Si anume, bona copilasului ei, Elena T.

Ultima "urma telefonica" a disparutei dateaza tot din 29 august. Apelul a fost efectuat de avocata, de acasa, la orele 16:30.


DOUÃ… PERIOADE. Surse judiciare ne-au precizat ca exista doua intervale critice, in care Cristian Cioaca ar fi putut comite fapta: pe 29 august intre orele 18:00 si 20:30 si pe 30 august intre orele 2:30 si 8:45. Referitor la al doilea moment, o vecina din bloc spune ca in jurul orei 3:00 a auzit o bubuitura in casa familiei Cioaca-Ghinescu. Desi in prima declaratie politistul a precizat ca in noaptea de 29 spre 30 august a fost acasa si a adormit langa copil, in timp ce nevasta era in bucatarie, el si-a schimbat ulterior declaratia povestind procurorilor o alta varianta a aceleiasi nopti. In schimbul somnului alaturi de copil a aparut un drum la Pitesti, in intervalul 20:30 - 2:30. El a sustinut ca a ascuns initial aceasta informatie, in incercarea de a nu dezvalui legatura extraconjugala pe care o are cu o doamna din orasul natal.


Ancheta a pornit de la imprejurarile in care a disparut Elodia Ghinescu. La inceput, autoritatile l-au crezut pe Cristian Cioaca. Dupa audierea a peste 40 de persoane, organele judiciare au stabilit insa ca avocata nu avea dusmani, nu primise amenintari, nu avea nici o reclamatie la Barou, nu-si inchidea niciodata telefoanele si se interesa mereu de copil, oriunde s-ar fi aflat. A sunat chiar si din Dubai pentru a afla ce face baiatul. Dupa 12 zile de la momentul in care Cioaca a declarat-o disparuta au fost descoperite insa primele urme din sangele Elodiei: in casa, in portbagajul masinii, pe tocul pistolului politistului. Iar sotul a devenit suspect. "Nu exista nici cel mai mic indiciu ca Elodia Ghinescu sa fi fost rapita sau ranita de altcineva. Am tratat cazul pornind de la o simpla disparitie, dar toate elementele ne duc spre el", ne-a declarat procurorul de caz Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul Instantei Supreme.   Five oa€™clock cu Cioaca si cu avocatul sau a€¢ Dosarul de presa al unei posibile crime a€¢ Prima declaratie a lui Cristian Cioaca a€¢ Declaratia asistentei avocatei a€¢ Declaratia bonei copilului a€¢ Declaratia amantei a€¢ Plangerea lui Cioaca a€¢ Martor dupa pozele de la tv a€¢ Premiera in justitie a€¢ Violare cu perversiuni verbale a€¢ Vie sau moarta, stii unde e? a€¢ "Mi-a distrus fiica" a€¢ Comoara din prapastie  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.