Plenul Senatului a respins ieri propunerea de modificare a legii de functionare a Consiliului National al Audiovizualului. Multe dintre modificarile propuse au fost contestate, in special amendamentele introduse "pe furis" de presedintele comisiei de
Plenul Senatului a respins ieri propunerea de modificare a legii de functionare a Consiliului National al Audiovizualului. Multe dintre modificarile propuse au fost contestate, in special amendamentele introduse "pe furis" de presedintele comisiei de Cultura a Senatului, pesedistul Adrian Paunescu, si de colegul sau de partid si de comisie, Otilian Neagoe. Cei doi propuneau cresterea mandatului membrilor CNA de la 6 ani, la 9 ani. Cel mai contestat amendament introdus de cei doi, a fost cel prin care cereau ca aceste prevederi sa fie aplicate inclusiv membrilor CNA in functie. Prevedere aflata insa in totala contradictie cu unul dintre cele mai importante principii de drept, cel al neretroactivitatii legii, sustin cei care au contestat propunerea. Senatul este camera decizionala pentru acest proiect.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.