Grupul suedez Julius Baer, ce a patruns pe piata din Asia in urma cu doar un an, se asteapta ca aceasta regiune sa contabilizeze in cel mult cinci ani intre 10%-20% din totalul afacerilor sale la nivel mondial, a declarat luni un inalt oficial al com
Grupul suedez Julius Baer, ce a patruns pe piata din Asia in urma cu doar un an, se asteapta ca aceasta regiune sa contabilizeze in cel mult cinci ani intre 10%-20% din totalul afacerilor sale la nivel mondial, a declarat luni un inalt oficial al companiei, informeaza Reuters, citat de NewsIn. Cresterea economica in sectorul bancilor private din Asia "a depasit 30 de procente", a declarat directorul executiv pe sectorul bancilor private din Asia de Sud-Est al Julius Baer, Wilfried Kofmehl, prezent la Summit-ul Reuters pe probleme de management al averilor. Kofmehl a mai spus ca personalul Julius Baer, care numara in prezent 240 de angajati in Singapore si Hong-Kong, se va mari cu inca 100 pana in 2010-2011.
Julius Baer s-a extins in afara Europei, anul trecut, prin deschiderea de reprezentante in Singapore, Hong-Kong si Dubai. Filiala din Singapore, ce functioneaza ca centru bancar regional pentru Asia de Sud-Est, reprezinta si punctul de coordonare a activitatii pentru Asia. Banca ia in calcul deschiderea unui al doilea centru in Hong-Kong, a mai precizat Kofmehl.
Julius Baer a inceput sa se extinda in afara Europei in 2005, atunci cand o noua echipa a venit la conducerea companiei. Kofmehl, in varsta de 41 de ani, s-a transferat de la grupul bancar UBS in urma cu un an.
Kofmehl a declarat ca profilul clientilor bancilor private se poate schimba in anii care urmeaza, odata ce magnatii din regiune vor preda afacerile copiilor lor, educati in mare parte in cadrul universitatilor de top din Occident.
Cu o populatie de 4,7 milioane de locuitori, Singapore a inregistrat anul trecut cea mai rapida crestere a numarului de indivizi aflati in primul esalon al bogatiei pe plan mondial, conform World Wealth Report intocmit de Merrill Lynch and Capgemini.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.