Lui Dorinel Munteanu i s-a spus Highlander (Nemuritorul) pentru ca, la aproape 40 de ani, era unul dintre cei mai buni mijlocasi din Liga I si de la echipa nationala. Victor Piturca a anuntat, insa, ca Munti este istorie pentru tricolori incepå
Lui Dorinel Munteanu i s-a spus Highlander (Nemuritorul) pentru ca, la aproape 40 de ani, era unul dintre cei mai buni mijlocasi din Liga I si de la echipa nationala. Victor Piturca a anuntat, insa, ca Munti este istorie pentru tricolori incepånd cu aceasta saptamåna.

Dorinel Munteanu a fost unul dintre cei mai buni jucatori ai nationalei in meciul amical cu Turcia (2-0) si in infruntarea cu Belarus (3-1), din preliminariile Campionatului European. Antrenorul-jucator al lui FC Vaslui a dobandit, atunci, supranumele de Highlander (Nemuritorul). Munti indraznea sa se gandeasca chiar la o participare la turneul final din 2008, in eventualitatea in care echipa s-ar fi calificat. O evolutie mai putin reusita in partida de verificare contra Germaniei (1-3) a facut ca ultimul reprezentant al “Generatiei de aur” sa intre in dizgratia selectionerului. Vestea ca nu va fi convocat pentru intalnirea cruciala de sambata cu Olanda a echivalat pentru Munteanu cu o decapitare, singura modalitate prin care Highlander putea fi ucis. “Domnul Piturca m-a anuntat ca nu voi fi chemat la lot. Asta este viata. Imi doream sa joc la Euro 2008, da r acum s-ar putea sa ma retrag”, a comentat, amar, Munteanu. Impresia generala este ca el ar fi putut ajuta mai mult echipa decat Ovidiu Petre, jucator convocat, desi trece printr-o eclipsa prelungita de forma.

Piti se justifica: 'Nu vreau sa-l expun pe Dorinel>>
Victor Piturca a facut public faptul ca nu il mai are in vedere pe veteran pentru actuala campanie de calificare. “Am discutat cu Dorinel, ne-a ajutat enorm si in campania trecuta si acum, dar consider ca nu mai poate face fata din punct de vedere fizic la acest nivel si nu as vrea sa-l expun acum la sfarsitul carierei, sa termine cu un joc mai putin reusit. Am decis sa nu-l mai convoc, mai ales ca in ultima vreme a avut si probleme de sanatate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.