In timp ce Mircea Geoana a incercat fara succes sa-si bage oamenii in Guvern, lui Adrian Nastase i-a reusit miscarea fara prea multe eforturi. La sugestia fostului premier, Tariceanu le-a solicitat lui Vasile Puscas si Alin Teodorescu expertize pe di
In timp ce Mircea Geoana a incercat fara succes sa-si bage oamenii in Guvern, lui Adrian Nastase i-a reusit miscarea fara prea multe eforturi. La sugestia fostului premier, Tariceanu le-a solicitat lui Vasile Puscas si Alin Teodorescu expertize pe diferite proiecte, guvernamentale sau nu.


Premierul Calin Popescu Tariceanu va fi consiliat de doi fosti membri ai Cabinetului Nastase: Vasile Puscas si Alin Teodorescu. Surse liberale spun ca Tariceanu le-a facut o oferta de colaborare celor doi, care ar consta in expertiza pe diferite proiecte, nu neaparat derulate de guvern. Sugestia i-ar fi fost facuta lui Tariceanu chiar de fostul premier Adrian Nastase, a carui relatie cu liderul liberal este in continua consolidare, mai ales dupa ce s-a dezis, mai mult sau mai putin fatis, de motiunea de cenzura initiata de partidul sau. Aceleasi surse spun ca liberalii incearca astfel sa atraga de partea lor un grup cat mai consistent de pesedisti "marginalizati" de conducerea partidului, pe ale caror voturi sa se poate baza cand se vor pune in discutie legi importante, precum bugetul.


MINISTRII, BENEFICIARI. Vasile Puscas, fost negociator al Romaniei cu Uniunea Europeana, si Alin Teodorescu, fost sef al Cancelariei primului-ministru, ambii in mandatul lui Adrian Nastase, au recunoscut oferta facuta de liderul liberal si spun ca ar fi vorba de expertize de care sa beneficieze atat Tariceanu, cat si ministrii sai. "Oferta catre mine ca persoana a fost sa contribui cu o expertiza privind integrarea europeana", ne-a declarat deputatul PSD Vasile Puscas. El a recunoscut ca avut discutii si cu premierul Calin Popescu Tariceanu, si cu alti ministri, care s-au finalizat cu perfectarea unei colaborari. "Spre exemplu, in discutiile despre buget, imi voi spune punctul de vedere. Dar nu e vorba de o relatie, a fost o discutie intamplatoare", a precizat Puscas. Intrebat daca de expertiza lui va beneficia direct premierul Tariceanu, Puscas a precizat: "Premierul si mai multi membri ai Guvernului, cei implicati in chestiuni care tin de integrarea europeana". Fostul negociator-sef al Romaniei cu Uniunea Europeana a recunoscut ca a vorbit cu liberalii despre aceste subiecte si inainte si dupa momentul motiunii, dar a precizat ca nu vrea sa plece din partidul sau si nici sa intre in PNL. Si Alin Teodorescu ne-a confirmat ca a primit o propunere de "expertiza" din partea premierului, tot pe problema integrarii si ca a avut recent o discutie cu acesta "despre indeplinirea obligatiilor europene, despre clauza de salvgardare pe agricultura". "Am fost seful Cancelariei primului ministru si m-am ocupat si de asigurarea pacii sociale in procesul de integrare. Am lasat toate documentele acolo", a explicat Teodorescu ratiunea solicitarii pe care i-a facut-o premierul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.