Sotul Elodiei Ghinescu si avocatul sau afirma ca obiectele descoperite in prapastie au fost aruncate de altii, ca sa creeze o pista falsa

Dupa ultimele probe gasite in prapastia aflata intre Rasnov si Brasov, avocatul Florentin Sorescu, ap
Sotul Elodiei Ghinescu si avocatul sau afirma ca obiectele descoperite in prapastie au fost aruncate de altii, ca sa creeze o pista falsa

Dupa ultimele probe gasite in prapastia aflata intre Rasnov si Brasov, avocatul Florentin Sorescu, aparatorul politistului Cristian Cioaca, are propriile explicatii: Socrii clientului au aruncat acolo cartile si hainele sau insasi victima care, in fapt, domnia sa crede ca traieste.

Am stabilit un interviu cu domnul avocat Florentin Soare, alaltaieri la ora 17, la Pitesti, dupa aflarea noilor probe. Ne-a invitat in Strada Crinului 51, la un bar unde deunazi avusese loc conferinta de presa a celor doi: avocat si invinuit. Impreuna si acum, serveau ceai, ceaiul de la ora 5. Daca domnul avocat era oarecum detasat, Cristian Cioaca avea agitatia neprielnica a lupului tinut in cusca. Picioarele ii "dansau" intr-un tremur nervos, nestapanite de impulsul cerebral. Tuns periuta, imbracat sport, acesta parea ca face eforturi sa mentina un echilibru al mimicii, gesticulatiei si cuvantului articulat. Sorbea in rastimpuri din cana cu ceai si vorbea la telefon. Domnul Soare facea la fel, dand declaratii cand si cand, la apelurile care solicitau calitatea de avocat.


Evident ca ne-a raspuns doar la intrebarile care nu ii puneau in pericol clientul, la celelalte fiind evaziv, diluandu-le. Ba, mai mult, a incercat sa ne convinga dupa o logica si o experienta strict personale: "Domnilor, acum ceva vreme, juca echipa nationala de fotbal a Romaniei intr-un meci important. Am plecat sa-l vad in oras. Nu mi-am luat telefonul mobil cu mine, caci ma gandeam ca, daca bate, ma imbat si de bucurie o sa ma arunc in fantana arteziana din centru. Ceea ce am si facut: m-am imbatat si am facut o baie. Cand am ajuns acasa, am constatat ca fetita mea mi-a scapat telefonul mobil in veceu. Vedeti cum stau lucrurile? La fel si cu dovezile aruncate in prapastie. Poate fi un scenariu. Cine ar fi crezut ca, desi am incercat sa-mi salvez telefonul, el tot in apa a ajuns?".


SCENARIILE. Liniar, fara crispare, cu seninatatea celui ce trebuie sa se convinga pe sine, inainte de a convinge pe cineva, domnul Florentin Sorescu a emanat cateva considerente logice.

"Mi se pare cusut cu ata alba faptul ca s-au gasit fotografii cu Elodia si Cioaca, carti si uniforma pe care nu se stie sigur (dar pot fi gasite) pete de sange. Sa presupunem ca dumneavoastra sunteti un criminal. V-ati fi omorat sotia, ati fi facut si ati fi pus fotografii chiar si in momentul crimei? Din punctul meu de vedere, acest lucru poate da niste indicii, adica trebuie sa fie gasite niste amprente pe aceste chestii. Pe de alta parte, domnul procuror tocmai mi-a dat si «o veste proasta»: ca acolo a plouat. De ce un criminal s-ar duce sa arunce niste poze care sa-l incrimineze? Si de ce toate odata: haine, poze, carti? Eu m-am gandit ca unele dintre persoanele care ar fi putut avea acest interes ar fi socrii, care sa fi aruncat acele obiecte pentru incriminare. Se gandesc ca «ce, doma€™le, nu-l mai aresteaza pe asta odata?».


Povestea asta este ostentativa, mai ales ca ei locuiesc in apropiere. O a doua varianta ar fi ca o alta sau alte persoane au avut ceva cu Elodia si au aruncat expres lucrurile acelea. Asta inseamna ca doamna avocat a intrat intr-o poveste dubioasa, dincolo de activitatea ei sociala. Lumea in care a intrat doamna avocat era cel putin bizara, vezi mailurile cu SPP-ul pe care le-a dat televiziunea.

O a treia varianta ar fi sa fi aruncat chiar ea acele lucruri, adica e vie, traieste. Spun asta pentru ca pe data de 22 septembrie a fost vazuta de o persoana. Pe 30 august, a fost vazuta de o alta persoana, care, culmea, declara ca purta aceleasi haine ca in data de 22 septembrie. De ce s-ar ascunde? Pai, te ascunzi cand intri intr-o chestie periculoasa. Eu cred ca a vrut sa se ascunda o vreme, pret de doua-trei zile, apoi totul a devenit ca in povestea cu bulgarele de zapada, care prin rostogolire a devenit bulgare urias."


AVOCATUL INTAMPLÃ…RII. L-am intrebat pe domnul Florentin Sorescu cum a ajuns sa fie avocatul invinuitului, se cunosteau dinainte, erau prieteni?

"Nu ne cunosteam, totul a fost o intamplare. Avocatul pe care domnul Cioaca il avea la Brasov a sunat la noi sa vina un alt avocat din alt barou. Initial, sora domnului Cioaca a apelat la un avocat care intra in civil si nu in penal. Din societatea noastra putea sa mearga oricine, dar am mers eu, pentru ca sunt in relatii de colaborare prieteneasca cu colegii mei. Si m-au lasat pe mine. Mama mea, care a fost plecata in Italia, cand s-a intors, mi-a zis sa merg la o actiune de divort in Brasov.

Am fost ales de familia domnului Cioaca printr-un concurs de imprejurari.

Eu venisem pentru un divort, caci Cioaca era interesat sa divorteze si trebuia sa apeleze la cineva. Interesant este ca el nu si-a facut o aparare din acest divort. A fost o intamplare ca chiar mama mea mi-a cerut sa ma duc la un divorta€¦ care mai tarziu s-a transformat in altceva."


GELOS PEa€¦ 100 DE PERECHI DE PANTOFI. I-am amintit domnului Cioaca Cristian ca in "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi", Camil Petrescu intarea faptul ca atata vreme cat doi oameni se iubesc neconditionat, au drept de viata si de moarte asupra celuilalt. Sa-l fi manat asta spre presupusa crima? "Nu, eu nu sunt gelos. Si nu a plecat de la mine ideea ca as fi fost gelos, ci din presa. Abia dupa ce a scris presa am aflat de mailuri. Daca as fi aflat dinainte ca exista aceste mailuri, as fi divortat demult. Nu am fost gelos macar pentru ca nu am stiut de povestea asta. Nu am avut motive, eu am crezut in femeia asta, am crezut in relatia asta. Pe 29 si 30 s-a abordat problema divortului din partea mea. Am avut discutii pe tema ca pleca dimineata si se mai intorcea seara tarziu. Umbla prea mult femeia astaa€¦ cand venea acasa, se aseza in fata calculatorului. Nu i-am controlat niciodata activitatea de la calculator. Iar faptul ca avea 100 de perechi de pantofi, cinci sifoniere de haine, fustite si bluzite nenumarate, nu-mi pica bine. Ma deranja ca cheltuia bani de care nu stiam. Eu nu am avut niciodata controlul asupra banilor pe care ii castiga ea. Nu sunt nebun incaa€¦"


"NEBUNa€¦ FORTAT SI GLUME PROASTE". Daca a fost internat la spitalul de neuropsihiatrie din Brasov? "Nu am fost niciodata internat intr-un spital de neuropsihiatrie. Altii au vrut sa ma interneze din cauza depresiei. Doctorul mi-a zis ca daca mai sunt in situatia asta inca doua saptamani, atunci ma interneaza. Nu am fost internat, ci am plecat eu cand a vrut doctora sa ma interneze. Am crezut ca vrea sa-mi bage ceva pe gat si sa mi le puna in carca pe toate.


Nici povestea cu apartamentul sau asigurarea nu e adevarata. Nu exista la Elodia asigurare pe viata. Ci doar o asigurare de pensie privata pe care o am si eu la ING. Apartamentul a fost cumparat cu credit de la BCR Brasov in aprilie 2003, iar eu m-am casatorit in iulie 2004. Momentan baiatul nostru sta la mine, la Pitesti. Ma mir ca au fost gasite si lucruri de-ale copilului la Rasnov, pernite, hainutea€¦ Eu zic ca Elodia traieste si cineva imi face glume foarte proaste."


DACÃ… O MAI IUBESTE? "M-am casatorit cu ea cand era deja insarcinata. A fost din dragoste casatoria. Acum nu stiu daca o mai iubesc. O iubeam pana la nefericita intamplare. Insa acum ma intereseaza mai mult soarta mea si a copilului. Nu mi-e indiferent daca traieste sau nu, caci e soarta mea in joc."


CONCLUZII LA UN PAHAR DE VIN. Sigur pe sine, cu zambet in coltul gurii, domnul avocat concluzioneaza: "Din mesajele primite, eu am tras concluzia ca Elodia este o persoana de la care te poti astepta la orice. Chiar la o criza de identitate, cand vrea sa uite de toate. A doua ipoteza tine de anturajul in care se invartea. Eu cred ca traieste, feeling-ul imi spune ca da. Din probele gasite acum, cazul se rotunjeste. Dar cred ca ne sunt favorabile noua, deoarece eu consider ca Cioaca nu este vinovat. Ele vor da indicii, se va mari aria investigatiilor si se va demonstra ca socrii au facut asta. Neclaritatea pentru mine este cum au ajuns socrii sa aiba uniforma asta aruncata. Au cumparat o uniforma?".


Un om nelinistitCristian Cioaca avea agitatia neprielnica a lupului tinut in cusca. Picioarele ii "dansau" intr-un tremur nervos, nestapanite de impulsul cerebral. Tuns periuta, imbracat sport, acesta parea ca face eforturi sa mentina un echilibru al mimicii si gesticulatiei.


Argumentele avocatului"Mi se pare cusut cu ata alba faptul ca s-au gasit fotografii cu Elodia si Cioaca, carti si uniforma pe care nu se stie sigur ca sunt (dar pot fi gasite) pete de sange. Sa presupunem ca dumneavoastra sunteti un criminal. V-ati fi omorat sotia, ati fi facut si ati fi pus fotografii chiar si in momentul crimei? Eu cred ca acest lucru poate da niste indicii, adica trebuie sa fie gasite niste amprente pe aceste chestii. Pe de alta parte, domnul procuror tocmai mi-a dat si «o veste proasta»: ca acolo a plouat. De ce un criminal s-ar duce sa arunce niste poze care sa-l incrimineze? Si de ce toate o data: haine, poze, carti?    Five oa€™clock cu Cioaca si cu avocatul sau a€¢ Dosarul de presa al unei posibile crime a€¢ Prima declaratie a lui Cristian Cioaca a€¢ Declaratia asistentei avocatei a€¢ Declaratia bonei copilului a€¢ Declaratia amantei a€¢ Plangerea lui Cioaca a€¢ Martor dupa pozele de la tv a€¢ Premiera in justitie a€¢ Violare cu perversiuni verbale a€¢ Vie sau moarta, stii unde e? a€¢ Momentele posibile ale crimei a€¢ "Mi-a distrus fiica" a€¢ Comoara din prapastie  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.