Fostul pilot de Formula 1 Alex Zanardi, caruia i-au fost amputate picioarele dupa un accident in ChampCar in 2001, a anuntat ca va participa la editia din acest an a Maratonului de la New York, programata in 4 noiembrie. In timpul marat

Fostul pilot de Formula 1 Alex Zanardi, caruia i-au fost amputate picioarele dupa un accident in ChampCar in 2001, a anuntat ca va participa la editia din acest an a Maratonului de la New York, programata in 4 noiembrie. In timpul maratonului, Zanardi va utiliza o bicicleta speciala cu trei roti, de tipul celor folosite de ciclistii care participa la Jocurile Paralimpice. Fostul pilot italian care fusese invitat de un sponsor sa asiste la maratonul de la New York, a explicat de ce a decis sa concureze: "Cind am fost invitat sa asist la competitie, m-am gindit imediat: de ce eu trebuie sa ma uit, cind altii se distreaza? Ar fi mai bine sa iau si eu startul si iata ca acum sint printre cei inscrisi".

Italianul a afirmat ca obiectivul lui la Maratonul de la New York este sa il incheie cu un timp rezonabil. "Va fi foarte obositor pentru mine, dar ma antrenez deja. Va fi foarte emotionant sa parcurg strazile orasului. Pina la urma clasamentul final nu este atat de important. Voi vedea la sosire pe ce loc voi termina", a adaugat fostul pilot.

Zanardi a suferit un accident grav in timpul unei curse de ChampCar, care s-a desfasurat pe circuitul german Lausitzring, in 15 septembrie 2001. Vehiculul pilotat de Zanardi, de tip Honda Reynard, s-a rasturnat, in momentul plecarii de la standuri, fiind lovit apoi de o alta masina, ce rula cu 300 km pe ora in momentul impactului. Aflat in coma timp de patru zile, italianului i-au fost amputate ambele picioare. El a revenit in curse in 2003 la volanul unui BMW, in ETCC, campionatul european de turism, iar apoi, din 2005, in WTTC, campionatul mondial, unde s-a clasat in 2006 pe locul 11.

Teribilul accident

Dupa accident


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.