Egnatia Bank este cea de-a unsprezecea institutie de credit care a primit avizul Bancii Nationale a Romaniei asupra normelor interne de creditare a persoanelor fizice la finele saptamanii trecute, gradul maxim de indatorare acceptat de aceasta putand
Egnatia Bank este cea de-a unsprezecea institutie de credit care a primit avizul Bancii Nationale a Romaniei asupra normelor interne de creditare a persoanelor fizice la finele saptamanii trecute, gradul maxim de indatorare acceptat de aceasta putand ajunge pana la 60% din venitul lunar net, potrivit unui comunicat al bancii.
Totodata, Egnatia Bank a marit perioada de acordare a creditului imobiliar si a celui de nevoi personale, cu ipoteca, de la 30 la 35 ani, se arata intr-un comunicat al bancii. Pentru creditele auto si imobiliare, banca poate accepta avans zero. Potrivit calculelor bancii, o persoana cu un venit lunar net de 1.000 de euro va putea accesa un credit de 93.000 de euro, conform noilor norme, fata de 53.000 de euro, potrivit vechilor reglementari. In luna martie, BNR a decis sa elimine obligativitatea avansului pentru creditele acordate populatiei, care se situa la 25% din suma imprumutata in cazul celor ipotecare si la 30% pentru creditele de consum, precum si valoarea maxima a gradului de indatorare a persoanelor fizice.
Pana in prezent, BNR a validat normele pentru alte zece banci, in afara de Egnatia - Alpha Bank, BRD-Groupe Societe Generale, Volksbank, BCR, Banca Transilvania, ATE Bank Romania, CEC, Bank Leumi Romania, Credit Europe Bank si Romanian International Bank.
Saptamana trecuta, prim-viceguvernatorul bancii centrale, Florin Georgescu, anunta ca 12 banci se afla in discutii cu reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei pentru a primi avizul privind noile norme. La finele primului semestru, Egnatia Bank Romania avea active de 323 milioane de euro si si-a propus, pentru finele anului, atingerea unui nivel de 450-500 milioane euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.