Duma de Stat (Camera Inferioara a Parlamentului) a amanat pana in noiembrie dezbaterile pe marginea unui proiect de lege propus de presedintele rus Vladimir Putin, de adoptare a unui moratoriu cu privire la Tratatul Fortelor Conventionale in Europa (
Duma de Stat (Camera Inferioara a Parlamentului) a amanat pana in noiembrie dezbaterile pe marginea unui proiect de lege propus de presedintele rus Vladimir Putin, de adoptare a unui moratoriu cu privire la Tratatul Fortelor Conventionale in Europa (CFE), relateaza RIA Novosti in editia online.
Deputatii rusi ar fi trebuit sa dezbata astazi viitorul Tratatului CFE, semnat in urma cu 30 de ani, si care limiteaza fortele conventionale si armamentul rusesc si al NATO, de la Oceanul Atlantic pana la Muntii Urali.
"Dezbaterile au fost amanate pana in noiembrie", a declarat Aleksandr Kosopkin, reprezentantul presedintiei in relatia cu Parlamentul.
Presedintele Vladimir Putin a anuntat ca va propune adoptarea acestui moratoriu la incheierea unei conferinte desfasurate la Viena, unde statele membre NATO au refuzat sa ratifice Tratatul CFE revizuit, pana cand Rusia nu-si va retrage trupele din Georgia si Republica Moldova. Pana in prezent, numai Rusia, Kazahstanul, Belarusul si Ucraina au ratificat forma revizuita in 1999, a Tratatului. Moratoriul rusesc ar urma sa intre in vigoare la sfarsitul acestui an, daca tarile NATO nu vor ratifica si ele tratatul, a anuntat Putin. Moscova considera Tratatul CFE original, semnat in 1990, ca fiind depasit, deoarece nu reflecta destramarea Pactului de la Varsovia, a Uniunii Sovietice sau recenta extindere NATO.
Republica Moldova si Georgia au refuzat si ele sa ratifice tratatul, pana cand Rusia nu-si va retrage trupele de pe teritoriul lor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.