Intors pe toate fetele de presa nationala, cazul disparitiei Elodiei Ghinescu a capatat asa o notorietate incat mai ca nu mai conteaza cand anume a inceput.


Ceea ce, la mijlocul lui septembrie, nu parea decat un fapt divers consemnat
Intors pe toate fetele de presa nationala, cazul disparitiei Elodiei Ghinescu a capatat asa o notorietate incat mai ca nu mai conteaza cand anume a inceput.


Ceea ce, la mijlocul lui septembrie, nu parea decat un fapt divers consemnat lapidar de agentiile de presa, avea sa devina, la sfarsitul lui, o stire consumata cu multa garnitura pe langa.


INCEPUTUL. La inceput a fost o stire din 13 septembrie a corespondentului Mediafax de la Brasov. Elodia Ghinescu, o avocata de 39 de ani, mama a unui copil de 2 ani si jumatate, plecase de acasa de doua saptamani si nu s-a mai intors, lucru pe care parintii il considerau suspect pentru ca era imposibil ca fata lor sa plece atata timp fara sa se intereseze de copilul ei. In seara aceleiasi zile, PRO TV completeaza aceste date cu un detaliu picant: Elodia spusese ca pleaca de acasa cu o prietena dar, de fapt, plecase cu un barbat. Spun anchetatorii, citati de PRO TV. Primele indicii ale unui caz a carui anvergura nu avea cum s-o intuiasca nimeni in presa. In afara de apetitul patologic pentru desfraul speculativ al OTV si care nu face interesul articolului de fata.


14 SEPTEMBRIE. Potrivit PRO TV, anchetatorii clasifica acest caz drept unul "urat si complicat": in apartamentul conjugal au fost gasite urme de sange. Se parea ca disputa conjugala pornise de la faptul ca sotul femeii aflase cu cine fusese aceasta intr-o excursie in Dubai: cu un barbat, iar nu cu o femeie, prietena. In zilele urmatoare, presa speculeaza abrupt pe tema disparitiei Elodiei Ghinescu. Disperarea parintilor e maxima, iar acestia isi exprima disponibilitatea de a oferi o recompensa oricui o gaseste pe fiica lor (media vizuale).


17 SEPTEMBRIE. Ziarele preiau stirea Mediafax, potrivit careia parintii avocatei disparute sunt dispusi sa ofere recompensa cui le gaseste fiica. Dosarul Elodiei Ghinescu ajunge la Parchetul General. Cotidianul Ziarul face speculatii pe tema presupusilor suspecti si inainteaza o supozitie incitanta: este posibil ca acestia sa fie clienti de-ai avocatei, din lumea interlopa.


19 SEPTEMBRIE. Potrivit ziarului Cotidianul, "anchetatorii au stabilit ca in noaptea in care a disparut avocata Elodia Ghinescu, sotul acesteia, politist in Brasov, era de serviciu, insa a facut schimb cu un coleg". La aceasta data, avocata e cautata in toata tara si data in consemn la frontiera, dar exista date care certifica faptul ca ea nu a parasit tara intre timp. In plus, au fost descoperite urme de sange si in autoturismul suspectului principal, Cristi Cioaca, sotul avocatei. PRO TV afla "o informatie surprinzatoare de la administratorul blocului", care spune ca sotul Cristi Cioaca ii ceruse acestuia sa-i scoata de la intretinere pe avocata si pe copil. Intervievat de reporteri, Cioaca declara ca se simte "haituit". Asta dupa ce, cu cateva zile inainte, in presa scrisa aparusera materiale in care politistul cazuse la proba adevarului la testul poligraf. Jurnalul National semnaleaza ca politistul simuleaza ca e calm dar de fapt o ia razna la trei intrebari: "Tu ai omorat-o pe Elodia Ghinescu?", "Vie sau moarta, tu ai transportat-o in noaptea de 29 spre 30 august pe E.G.?", "Vie sau moarta, stii unde e acum E.G.?". In articol se mai spune ca, "la aceste intrebari-cheie, subiectul a suferit, printre altele, modificari substantiale ale tensiunii arteriale, dar si inervare neuromusculara la nivel toracic si abdominal".


EPILOGUL? Atat ziarele centrale, cat si cele locale urmaresc indeaproape cazul, dar, de pe o zi pe alta, noutati spectaculoase sunt putine. Cotidianul Ziarul retine, in data de 21 septembrie, o noua perchezitie facuta in apartamentul lui Cioaca. Apar "noi probe de sange" pe tocul pistolului si intr-un colt al camerei. Apar alte date care-l incrimineaza pe Cioaca: acesta si-a schimbat pneurile masinii imediat dupa disparitia avocatei. Anchetatorii inainteaza supozitia ca politistul si-a ucis cu sange rece sotia si apoi a sters cu meticulozitate urmele.


8 OCTOMBRIE. Corespondentul Mediafax transmitea ca anchetatorii au gasit, intr-o rapa aflata la cativa kilometri de Poiana Brasov, haine de politist patate de sange si fotografii ale femeii.   Five oa€™clock cu Cioaca si cu avocatul sau a€¢ Prima declaratie a lui Cristian Cioaca a€¢ Declaratia asistentei avocatei a€¢ Declaratia bonei copilului a€¢ Declaratia amantei a€¢ Plangerea lui Cioaca a€¢ Martor dupa pozele de la tv a€¢ Premiera in justitie a€¢ Violare cu perversiuni verbale a€¢ Vie sau moarta, stii unde e? a€¢ Momentele posibile ale crimei a€¢ "Mi-a distrus fiica" a€¢ Comoara din prapastie  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.