Prima seara a nou-nascutului festival "Laura Stoica" s-a lasat cu voci bune, recitaluri care au ridicat oamenii (putini, dar energici!) in picioare, un sound curat si un decor inspirat. Astazi, se asteapta cu infrigurare rezultatele concursului de in
Prima seara a nou-nascutului festival "Laura Stoica" s-a lasat cu voci bune, recitaluri care au ridicat oamenii (putini, dar energici!) in picioare, un sound curat si un decor inspirat. Astazi, se asteapta cu infrigurare rezultatele concursului de interpretare.

Luni, 12 tineri intre 16 si 22 de ani, veniti din toate colturile tarii, si-au intrecut glasurile intru cucerirea generoaselor premii puse in joc de Fundatia "Laura Stoica". Pe la ora 19:00, o voce venita de cine stie unde (intrucat posesorul ei nu s-a aratat pe scena) a anuntat: "Apelati cu incredere la locurile din fata, ca sa auziti mai bine!" Usor stanjenita la inceput, Corina Secheles, prezentatoarea evenimentului, si-a intrat apoi in rol si a facut chiar unele comentarii ce nu erau incluse in hartiile pe care le tinea in mana.


DECIZIE GREA. Juriul, cu o componenta ce-ti da fiori (muzicali) - Marian Ardelean, Titus Andrei, Razvan Nicolescu, Alina Rompescu, Mugurel Vrabete si Andrei Partos - a avut o misiune grea. Asta pentru ca, in decurs de aproape doua ore, au avut ce voci sa asculte! Multi concurenti au aratat ca poseda glasuri ample, limpezi si, pe deasupra, mult curaj in interpretarea unor piese uneori dificile. Prima, calaraseanca Andra Cazacu (18 ani) a interpretat melodiile "Nu sunt perfecta" si "Da, Doamne, cantec". Cea de-a doua, Catalina Florentina Ciuna, studenta la Facultatea de Litere, a preferat piesele "Listen" si "In singuratate". Alin Vaduva, un oltean de 21 de ani din Caracal, student la psihologie, a strans, probabil, cele mai multe (si frenetice) aplauze, mai ales la prima melodie cantata, "My way". Chiar daca a fost singurul baiat din "transa" de luni, a aratat clar ca are cu ce defila prin muzica usoara. La fel de multe aplauze a "colectionat" si Cristina Bondoc din Tulcea, care a dovedit un "Dor de viata" molipsitor. "Pentru ea, in fiecare zi e duminica, pe motiv ca... asa o cheama", a sunat prezentarea pentru concurenta cu numarul opt, Alexandra Romanita Duminica. Pentru cea de-a doua melodie, "Focul", fata si-a lepadat primul strat de haine. Pesemne era mult prea cald! Elena Cristina Diaconu si-a adus cu ea o minitrupa de dansatoare, pentru piesa "Wild dance" a interpretei  Ruslana. Melodia de suflet a Laurei Stoica, "Un actor grabit", a fost interpretata luni seara de Cristina Florentina Tosu din Husi.


OMUL CU ACORDEONUL. Recitalurile serii au fost asigurate de Vali Craciunescu&Band ("nebun" ca intotdeauna, acesta nu s-a lasat pana cand n-a facut asistenta sa cante) si de Trupa Veche, cu un sound care ar fi facut sa rasune pana si Sala Palatului, probabil. Marti, alti 12 concurenti s-au "duelat" in melodii. Astazi se vor decerna premiile si trofeul Laura Stoica, iar seara va fi incheiata de recitaluri sustinute de Lucia Dumitrescu si Pacifica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.