Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a facut ieri o radiografie la rece a situatiei din partid: "Cand in deriva, cand in defensiva, cand facem manevre de atac, uneori apeland la o tactica aberanta si inexplicabila si pentru noi, cei care stam zil
Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a facut ieri o radiografie la rece a situatiei din partid: "Cand in deriva, cand in defensiva, cand facem manevre de atac, uneori apeland la o tactica aberanta si inexplicabila si pentru noi, cei care stam zilnic in Kiseleff". Geoana nu apare ca responsabil, dar se zareste.


In plin moratoriu PSD, vicepresedintele Cristian Diaconescu (foto) critica dur situatia din partid, avertizand ca formatiunea social-democrata se clatina in fata "amenintarilor interne si externe". "In acest moment lasam impresia electoratului nostru ca suntem in deriva, cand in defensiva, cand facem manevre de atac, uneori apeland la o tactica aberanta si inexplicabila si pentru noi, cei care stam zilnic in Kiseleff. Nu putem continua in aceasta maniera", a acuzat Diaconescu intr-o declaratie acordata ieri Rompres. Referindu-se la Ion Iliescu, scapat de excludere dupa momentul Brasov, Diaconescu a tinut sa precizeze ca relatia sa cu senatorul este "una cat se poate de normala", dar a aratat ca "exista nu doar interes, ci si mijloace de a dinamita relatiile intre diferiti membri ai partidului".


DISTRUGEREA PARTIDULUI. "Asistam la convulsiuni interne, pe care nu cred ca le-am mai simtit de la inceputul anilor a€˜90. Adversarii nostri si-au propus sa ne distruga politic si cred, mai in gluma, mai in serios, ca, daca vom continua pe aceasta linie, ii vom ajuta sa-si duca planul la bun sfarsit. Domnul Iliescu are o vasta experienta politica si am certitudinea ca domnia sa are si intelepciunea de a intelege nevoia de unitate in partid", a spus Diaconescu. "Adversarii" la care se refera liderul PSD sunt identificati de unii pesedisti in persoana presedintelui Traian Basescu, surse din partid acreditand ideea ca incercarea unor lideri ai partidului de a-l exclude din partid pe Iliescu a fost rodul unei intelegeri cu Palatul Cotroceni. Cum s-a vorbit de o scindare in cazul in care planul Iliescu era dus pana la capat, Diaconescu a facut trimitere la o posibila disparitie a PSD, precizand ca "ar fi o rusine imensa pentru noi ca acest partid sa inceteze sa mai existe, sa lasam guvernul Aliantei D.A. sa reuseasca ceea ce nu a reusit guvernul Groza sau Dej". In ceea ce priveste protocolul scris PSD-PD, Diaconescu a negat existenta acestuia, contrazicandu-l pe Geoana, care, in ziua votarii motiunii de cenzura, ii anunta pe senatorii si deputatii partidului ca PSD a incheiat un astfel de document cu democratii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.