Colegiul CNSAS a dat verdict de colaborare cu politia politica pentru IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor si o a doua decizie in acelasi sens pentru Andrei Andreicut,

Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, au adeclarat pentru MEDIAFAX surse din Colegiu. Cu o luna in urma, surse din CNSAS au declarat pentru MEDIAFAX ca, potrivit documentelor studiate, IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, a avut legaturi atat cu Securitatea, cat si cu Directia de Informatii Externe (DIE), el fiind cunoscut de cele doua structuri cu numele conspirative "Sidorovici" si, respectiv, "Petru".

Tot in septembrie, Colegiul CNSAS a dat o decizie de politie politica in cazul lui IPS Andrei Andreicut, Arhiepiscopul de Alba Iulia. Ierarhul ortodox a depus contestatie si a declarat ca a fost victima a Securitatii. Astfel, decizia de marti a Colegiului CNSAS in cazul lui Andrei Andrecut este a doua si va ramane definitiva.

Arhiepiscopul de Suceava Pimen va putea contesta decizia de marti a CNSAS, aceasta fiind prima data de Colegiu in cazul sau. Sursele citate nu au putut preciza cu exactitate numarul de voturi cu care au fost adoptate deciziile vizandu-i pe cei doi clerici.