Primul moment important pentru cursul anchetei in cazul disparitiei avocatei Elodia Ghinescu l-a constituit coroborarea tuturor declaratiilor celor 40 de persoane audiate, din care reiese faptul ca femeia nu ar fi plecat de buna voie in lume, parasin
Primul moment important pentru cursul anchetei in cazul disparitiei avocatei Elodia Ghinescu l-a constituit coroborarea tuturor declaratiilor celor 40 de persoane audiate, din care reiese faptul ca femeia nu ar fi plecat de buna voie in lume, parasindu-si copilul. Nici nu avea dusmani. Nici cazuri rasunatoare in care sa fi gresit fata de clientii ei, ca sa spui ca ar fi putut fi vorba despre o rapire in scopul razbunarii. Vreo doua cazuri de furt, o calomnie si un dosar de trafic de droguri, in care in urma cu trei ani a obtinut condamnare cu suspendare. (Violeta Fotache)


Concluzia desprinsa din declaratiile rudelor, ale prietenilor, colegilor si vecinilor i-a facut pe anchetatori sa se intoarca in locuinta celor doi soti. Cu truse, substante si aparatura necesara depistarii oricaror urme. Astfel ca a aparut al doilea moment important pentru modul si directia in care au evoluat cercetarile procurorilor si politistilor. Cel in care au fost descoperite primele urme de sange. Stropi de sange, pete si urme de stergere a lichidului rosiatic au fost descoperite in mai multe incaperi din casa familiei Cioaca-Ghinescu. Mai exact in baie, in sufragerie si pe hol. Cercetarile efectuate de criminalisti au extins verificarile si asupra portbagajului autoturismului Peugeot 607, folosit de Cioaca. Si aici au fost gasite pete de sange, ca si pe tocul pistolului de politist. Si testele au dovedit ca sangele varsat apartine Elodiei.


Cristian Cioaca, cel care a dat-o disparuta pe sotia lui cinci zile dupa momentul pe care l-a dat anchetatorilor ca fiind cel al "evaporarii" Elodiei, a dat patru declaratii in fata procurorilor, prezentand unele neclaritati. Surse judiciare spun ca el se contrazice. Contradictiile continute in acestea cu privire la anumite situatii, ore sau zile au atras serios atentia criminalistilor. Pentru ei era clar ca politistul avea ceva de ascuns. Dar ce anume avea de ascuns sotul disparutei? Inadvertentele din depozitiile lui au determinat o cotitura a anchetei.


Cristian Cioaca a picat testul cu poligraful. Experimentul a aratat ca atunci cand a spus ca nu si-a omorat sotia ori ca nu a transportat nici un cadavru, subiectul a avut un comportament simulat, specific celor care nu spun adevarul. Acesta a fost un alt moment important. Ca si cel de luni, cand anchetatorii au descoperit in rapa din apropierea Rasnovului o uniforma cu insemnele Politiei judetene brasovene, prezentand pete maronii, fotografii cu Elodia si sotul ei, niste carti de povesti, dar si un fir de par, banuit a fi cel al avocatei. Obiectele gasite au fost trimise deja pentru a fi expertizate. Ieri, Cristian Cioaca a fost dus la Brasov, pentru a da o proba de saliva. Autoritatile au continuat scotocirea, in cautarea cadavrului, verificand o ferma parasita si cateva bazine dezafectate, din apropierea Brasovului.  Five oa€™clock cu Cioaca si cu avocatul sau a€¢ Dosarul de presa al unei posibile crime a€¢ Prima declaratie a lui Cristian Cioaca a€¢ Declaratia asistentei avocatei a€¢ Declaratia bonei copilului a€¢ Declaratia amantei a€¢ Plangerea lui Cioaca a€¢ Martor dupa pozele de la tv a€¢ Premiera in justitie a€¢ Violare cu perversiuni verbale a€¢ Vie sau moarta, stii unde e? a€¢ Momentele posibile ale crimei a€¢ "Mi-a distrus fiica" a€¢ Comoara din prapastie


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.