Evenimentul automobilistic de la Bucuresti se prezinta, printre altele, cu noul Volkswagen Tiguan si C-Crosser, primul SUV al marcii CitroŽn.Bucurestenii pot vedea la ei acasa
primul SUV al CitroŽn In segmentul de off road-SUV, Salonul International de Automobile Bucuresti ofera destul de multe noutati, confirmind apetitul mare al clientilor romani de cumparare a acestor modele. Potrivit datelor privind vinzarile pe acest segment, numai in primele sapte luni din acest an s-au consemnat aproape 10.000 de unitati. Printre cele mai noi modele expuse la a sasea editie a SIAB se numara: CitroŽn C-Crosser, Volkswagen Tiguan, Jeep Compass si Patriot, un facelift pentru Jeep Grand Cheroke, Land Rover Range Rover, dar si modele mai ieftine cum ar fi Chevrolet Captiva si Opel Anatara. Grupul francez Peugeot CitroŽn (PSA) a lansat pe piata europeana doua SUV-uri, construite pe aceeasi platforma: Peugeot 4007 si CitroŽn C-Crosser, ambele marcind intrarea pentru prima data in acest segment de piata. Cum importatorul marcii Peugeot din Romania a decis sa nu participe la aceasta editie a SIAB, la evenimentul automobilistic poate fi admirat doar C-Crosser. Modelul este echipat cu un motor diesel de 2,2 litri, capabil sa genereze 160 de cai-putere. Cuplul motor este de 380 de Newton-metri, incepind de la 2.000 de rotatii pe minut. Acest model masoara 4,65 metri in lungime, 1,8 metri in latime si 1,7 metri in inaltime. Capacitatea portbagajului variaza intre 440 si 1.680 de litri.

Prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt (Germania), care a avut loc in perioada 13-23 septembrie 2007, noul Volkswagen Tiguan este, de fapt, fratele mai mic al lui Touareg. Oficialii companiei au anuntat ca Tiguan este primul model de serie al marcii germane care va fi echipat integral cu motoare supraalimentate. Astfel, modelul va dispune de doua propulsoare turbo-diesel de 2 litri, capabile sa genereze 140, respectiv 170 de cai-putere. Mai mult, ambele motoare indeplinesc deja normele Euro 5 privind emisiile de noxe. Vor exista si trei motoare pe benzina cu puteri de 150, 170 sau 200 de cai-putere. Preturile vor incepe de la 19.200 de euro, fara TVA, pentru motorizarea pe benzina de 150 de cai-putere. Al doilea SUV al marcii Volkswagen va fi disponibil spre vinzare si in Romania incepind cu primul trimestru al anului viitor.

Cumparam in leasing una din trei masini. Detalii pe www.cotidianul.ro/select