Cehia pregateste un plan de retragere progresiva a militarilor sai din Irak, a declarat seful diplomatiei cehe, Karel Schwarzenberg, citat de AFP. Acesta, insa, nu a oferit informatii vizavi de data retragerii, intrucat, mai intai, trebuie sa ajunga
Cehia pregateste un plan de retragere progresiva a militarilor sai din Irak, a declarat seful diplomatiei cehe, Karel Schwarzenberg, citat de AFP. Acesta, insa, nu a oferit informatii vizavi de data retragerii, intrucat, mai intai, trebuie sa ajunga „la un acord“ cu aliatii. In schimb, Romania isi va mentine militarii si in 2008, potrivit deciziei CSAT. Militarii cehi coopereaza, in special, cu britanicii care au anuntat si ei, prin vocea premierului Gordon Brown, retragerea a 1000 de militari britanici pana la sfarsitul anului. Seful statului major al Fortelor Aeriene britanice, Sir Jock Stirrup, a declarat, intr-un interviu pentru The Times, ca guvernul londonez „a dat sperante false“ in legatura cu ceea ce pot face trupele britanice in Irak“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.