La 2 aprilie a.c., Cristi a plecat de acasa spre scoala ca in oricare alta zi. Nu s-a mai intors. De atunci, parintii sai nu mai au liniste. Si-au cautat baiatul neincetat, si-au cheltuit economiile si s-au inglodat in datorii pentru drumurile pe car
La 2 aprilie a.c., Cristi a plecat de acasa spre scoala ca in oricare alta zi. Nu s-a mai intors. De atunci, parintii sai nu mai au liniste. Si-au cautat baiatul neincetat, si-au cheltuit economiile si s-au inglodat in datorii pentru drumurile pe care le-au facut prin tara, oriunde cineva le oferea o raza de speranta.

Cristian Arsu are 15 ani si a disparut de acasa, din Turnu Magurele, in urma cu o jumatate de an. De atunci, parintii lui nu mai au liniste. Si-au cautat baiatul neincetat, si-au cheltuit economiile si s-au inglodat in datorii pentru drumurile pe care le-au facut prin tara, oriunde cineva le oferea o raza de speranta.

La 2 aprilie a.c. Cristi a plecat de acasa spre scoala ca in oricare alta zi. Nu s-a mai intors. Pe la ora 18:00 mama copilului si-a sunat disperata sotul si l-a intreabat daca nu stie ceva de baiat. Era inca devreme. Teodor Arsu nu s-a ingrijorat decat cand a auzit ca il cauta si prietenii, pentru ca nu ajunsese la scoala.


POVESTEA. "Ne-am dus imediat la politie", povesteste tatal. "L-am cautat peste tot in seara aceea. I-am sunat pe toti prietenii lui. Nimeni nu-l vazuse." Teodor Arsu spune despre Cristi ca "n-a facut niciodata probleme acasa, nu intarzia, n-a luat niciodata bani fara sa ceara". Politistii care se ocupa de caz spun ca baiatul ar fi plecat din Turnu Magurele la trei zile de la disparitia de acasa. Intre timp mai fusese vazut de un coleg, in parc, si de o vanzatoare la un magazin de incaltaminte.


Dupa Pasti, parintii au primit o informatie ca baiatul lor ar fi fost vazut in Capitala. Au venit in Bucuresti si l-au cautat, timp de trei luni, peste tot. "Am fost la Inspectoratul de Politie, la Salvati Copiii, la Child Focus Romania si am pus afise peste tot. Cred ca n-a ramas statie de metrou sau centru de plasament necautat. Dar in zadar", spune Teodor Arsu. O raza de speranta a venit de la Constanta. "Anuntul disparitiei a fost difuzat de o televiziune nationala. A doua zi, am fost contactat de o doamna din Constanta care mi-a spus ca l-a vazut pe Cristi acolo. Ne-am dus glont pe litoral."


CERSIND IN CONSTANTA. "Acum vreo saptamana imi beam cafeaua in fata televizorului. Cand am vazut poza lui pe ecran am paralizat." Pe copilul din poza, Marcela Cismas, il intalnise cu doar doua saptamani in urma intr-o intersectie din Constanta. "Asteptam sa traversez strada. El se plimba in intersectie de la o masina la alta aratand la fiecare geam o hartie. Cerea bani, desi nu parea cersetor. L-am urmarit cu privirea cateva minute... Apoi i-am facut semn sa vina la mine. «Poti sa-mi spui si mie ce cauti tu aici?», l-am intrebat."


FUGIT LA MUNCÅ. Baiatul i-a spus ca-l cheama Cristi si ca ar vrea sa ajunga acasa, dar nu mai are cu ce. Hartia din mana era o copie dupa buletin - dovada ca "acasa" a lui nu e aici. "L-am intrebat de ce-a fugit de-acasa si el a zis ca «nu..., n-am fugit, m-au luat niste prieteni, mi-au spus ca mergem sa muncim...» si mi-a aratat palmele. «Uitati!», mi-a spus plangand, «am muncit, dar mi-au luat toti banii». Intr-adevar, avea maini aspre, muncite, batatorite. Mi-a spus ca a lucrat pe un santier in Eforie", continua trista femeia. A sunat la adapostul de noapte si apoi i-a spus baiatului: "O sa fie bine! Maine ai putea sa ajungi acasa". El i-a spus c-ar vrea sa dea un telefon si... dus a fost. In urma cu cateva zile familia Arsu a primit o alta informatie, de la o femeie care a vazut fotografia lui Cristi la televizor. Aceasta sustine ca sambata seara baiatul se afla in autogara din Targoviste. Politistii din judetul Dambovita au inceput si ei cautarile, sperand sa dea de urma lui.


L-ati vazut?"Eu vreau sa-l asigur de toata iubirea noastra. Cristi, tati, vino acasa. Toti te asteptam!", ii transmite Teodor Arsu, cu lacrimi in ochi, fiului sau. Priviti-i cu atentie fotografia. Daca l-ati vazut pe Cristi sau daca-l intalniti, sunati imediat la 112 sau la redactia Jurnalului National. Cu ajutorul dumneavoastra ar putea ajunge acasa, la parintii care il cauta neincetat de la 2 aprilie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.