Plecarea lui Cristiano Bergodi s-a transformat, ca mai toate problemele importante din fotbalul romanesc, intr-o telenovela care pare sa se fi incheiat ieri, desi nimic nu este inca foarte clar. Italianul a anuntat, acum doua saptamani, dupa meciul cu Gloria Buzau, ca, daca nu obtine calificarea in grupele Cupei UEFA, pleaca din Giulesti, fiindca a fost jignit de Mircea Sandu! Asa cum se stie, Rapid nu a trecut de FC Nürnberg, iar Bergodi a anuntat dupa meciul de joi ca e om de cuvant si pleaca. Vineri a fost convins de Zotta si de Manea sa ramana, dar sambata s-a suparat, conform spuselor celor doi oficiali, pe un articol aparut in presa, si si-a scris chiar actul de renuntare. Rapidistii spun ca l-au convins din nou sa ramana, a trecut meciul cu Farul, iar ieri Bergodi a plecat in Italia cu gandul sa revina.
Din acest punct, sunt doua versiuni. Zotta zice ca a asteptat retragerea demisiei, iar pentru ca aceasta nu a venit din partea lui Bergodi, ieri Consiliul de Administratie a luat act de dorinta antrenorului si l-a eliberat din functie. La fel si pe team managerul Renzo Rossi, colaboratorul cu care antrenorul italian a venit in vara la Rapid. "Sambata, la 11.30-12.00, Cristiano, vizibil afectat de un articol din presa de sambata, a venit si si-a inaintat demisia. Pe moment, nici nu am stiut ce sa cred, pentru ca vineri, dupa ore intregi, il convinsesem sa ramana definitiv. Sambata, nu am vrut sa facem publica demisia, pentru ca urma un meci cu Farul pe care trebuia sa-l castigam. Dupa meci am asteptat o retragere a demisiei, dar nu s-a intamplat. Iar acum o jumatate de ora, o ora, a avut loc o sedinta a Consiliului de Administratie, in care s-a aprobat demisia lui Bergodi", a spus Zotta ieri la pranz.
Bergodi: "Zotta m-a lucrat!"
Versiunea italianului este diferita si incredibila. Bergodi a plecat ieri dimineata in Italia, de unde a vorbit despre situatia de la Rapid. "Joi, stim cu totii ce s-a intamplat si am spus atunci ce era de zis. Era prea multa presiune. Apoi, a doua zi, am fost convins sa raman la echipa, dar sambata au aparut in presa detalii din contractul meu semnat cu Rapidul, lucruri care ar fi trebuit sa ramana confidentiale. Cineva din club a vorbit despre acest lucru si m-a lucrat. De asta m-am enervat atat de tare. De contract stiam doar eu, Renzo Rossi si Constantin Zotta. Eu nu am vorbit despre asta si nici Renzo, pentru ca el e prietenul meu. Altcineva a facut-o. Conducatorii Rapidului au o mentalitate de amatori. Imediat ce am vazut ce s-a scris, am luat aceasta hotarare. Am lasat o hartie la club prin care anuntam aceasta decizie. Pentru linistea echipei, am decis sa raman si la meciul cu Farul. Nu se putea lucra aici. Manea a spus chiar ca am probleme familiale. E incredibil ce se intampla acolo. Tot Manea a spus ca am vorbit cu domnul Copos, dar eu nu am am discutat nici macar o secunda cu el de cand am jucat cu FC Nürnberg. Ramaneam aici numai pentru baieti", a declarat Bergodi in exclusivitate pentru NewsIn. Zotta s-a enervat cand a auzit ce spune Bergodi.
Zotta: "Si-a dat demisia de patru ori!"
"Cristiano si-a dat demisia de vreo patru ori. Sambata si-a depus-o in scris, a depus-o la sediul clubului. Chiar nu inteleg atitudinea asta. L-am asteptat sa ne zica ceva dupa meci, dar n-a zis nimic, noi ce sa mai intelegem? Cine este de vina ca au aparut aceste clauze in presa? Poate el, poate Rossi, poate voiau sa-si faca iesirea din scena! Chiar trebuie sa ne rugam de el din cinci in cinci minute? Si-a dat demisia de patru ori! Suntem surprinsi de acest joc, cu uite demisia, nu e demisia, asta in conditiile in are toata lumea e multumita de el la club!". Zotta s-a referit apoi si la viitorul tehnician al Rapidului, admitand ca Rednic ar putea fi o solutie. "Pana acum nu s-a decis nimic in privinta noului antrenor. Am discutat cu doi impresari, pentru gasirea unui antrenor din strainatate, dar suntem in discutii si cu alte persoane. Mircea Rednic este una dintre solutii, el a jucat la Rapid, a luat titlul acela cu Rapid, a castigat si ca antrenor. Dar va dura pana se va stabili noul tehnician, pentru ca nu se negociaza un contract in 24 de ore. Ne dorim sa rezolvam cat mai repede aceasta situatie, pentru ca este delicata pentru jucatori. Ca o fi Rednic, ca o fi alt antrenor surpriza, vom vedea. In acest moment nu putem spune mai mult. Va asigur ca urmatorul antrenor va fi unul cu carte de vizita, foarte valoros, care sa indeplineasca obiectivele ramase in acest sezon", a declarat Zotta.