Mesajul terorist ii tine in continuare in tensiune pe romanii din Italia, chiar daca Radu Horumba, seful misiunii diplomatice de la Roma, a declarat ca nu e un motiv de ingrijorare. Eugen Terteleac, presedintele Asociatiei Romanilor din Italia (ARI)
Mesajul terorist ii tine in continuare in tensiune pe romanii din Italia, chiar daca Radu Horumba, seful misiunii diplomatice de la Roma, a declarat ca nu e un motiv de ingrijorare. Eugen Terteleac, presedintele Asociatiei Romanilor din Italia (ARI), ne-a dezvaluit ca a luat decizia de a face public e-mailul intrucat amenintarea viza intreaga comunitate romaneasca si Ambasada. „Atentie la spate, pentru ca avem destule gloante si bombe pentru voi“, suna avertismentul din mesajul electronic anonim sosit la ARI. Informatia a fost confirmata doar ulterior de Horumba. „Am primit si alte amenintari de la persoane fizice care au avut probleme sentimentale. Un cetatean casatorit cu o romanca ne-a avertizat ca se sinucide. Am incercat sa fim aproape si de romani, si de italieni“ a povestit Terteleac. Intr-un alt caz, pe usa sediului ARI a gasit o hartie pe care era scris „O sa sfarsiti precum cei de la Trullo“. Trei romani au fost impuscati anul trecut intr-un bar din cartierul Trullo, din Roma, dupa ce au avut o altercatie cu un tanar italian. Terteleac a spus ca nu a considerat atat de grav mesajul primit dupa incidentul de la Trullo pentru a-l face cunoscut opiniei publice. Desi a facut o plangere la politia italiana, autorul textului nu a fost descoperit.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.