Peste 300 de persoane, politicieni, juristi, prieteni si cunoscuti l-au condus ieri pe ultimul drum pe senatorul Antonie Iorgovan care a fost inhumat la cimitirul Bellu. Slujba de inmormantare a fost oficiata de IPS Vicentiu Ploiesteanu, episcop vica
Peste 300 de persoane, politicieni, juristi, prieteni si cunoscuti l-au condus ieri pe ultimul drum pe senatorul Antonie Iorgovan care a fost inhumat la cimitirul Bellu. Slujba de inmormantare a fost oficiata de IPS Vicentiu Ploiesteanu, episcop vicar patriarhal. Senatoul Antonie Iorgovan a fost inmormantat cu onoruri militare pentru ca era cavaler al Ordinului National Serviciul Credincios.
Inainte de a fi inhumat la Cimitirul Bellu, sicriul a fost depus in holul Senatului, acolo unde timp de trei zile, sute de oameni i-au adus un ultim omagiu. La tristul eveniment au fost prezenti, printre altii, presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu Ion Iliescu, Adrian Nastase, Serban Nicolae, Sorin Oprescu, Valer Dorneanu, Ion Solcanu, Doru Ioan Taracila, Norica Nicolai, Gheorghe Funar, Ionel Blanculescu, Gelu Voican Voiculescu.

Senatorul PSD Antonie Iorgovan, care a decedat pe 4 octombrie la un spital din Viena, din cauza cancerului la pancreas, a fost inmormantat la Cimitirul Bellu. Ieri dimineata la Senat a avut loc o ceremonie funerara, la care au participat politicieni, colegi de facultate, fosti studenti, profesori. Ceremonia funerara a fost oficiata de IPS Vicentiu Ploiesteanu, episcop vicar patriarhal, impreuna cu un sobor de preoti.
Politicieni din toate formatiunile, fie de dreapta sau de stanga, fosti colegi din PSD, membri ai familiei, prieteni, dar si reprezentanti ai aparatului tehnic al Senatului s-au strans in jurul sicriului lui Antonie Iorgovan, pentru a-i aduce un ultim omagiu, inainte de inmormantarea acestuia la Cimitirul Belu.
Un sobor de zece preoti si diaconi, in frunte cu PS Vincentiu Ploiesteanu, episcop-vicar patriarhal, a oficiat slujba de inmormantare.
Un "cuvant de mangaiere" din partea Patriarhului Daniel a transmis PS Vincentiu Ploiesteanu. "Vesnica sa fie amintirea faptelor sale bune, asa cum vesnica trebuie sa fie de acum inainte misiunea pe care a implinit-o robul lui Dumnezeu Antonie in aceasta lume" a spus Vincentiu Ploiesteanu.
A fost citit un mesaj de suflet din partea mitropolitului Ardealului, Laurentiu Streza, care s-a declarat alaturi de familia indoliata, insotind cu rugaciuni plecarea robului lui Dumnezeu Antonie.
La mormant, un detasament format din militari ai Regimentului 30 Garda a onorat cu salve de arma plecarea in eternitate a senatorului, acesta fiind decorat post-mortem cu Steaua Romaniei in grad de cavaler.
La tristul eveniment au fost prezenti, printre altii, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, Ion Iliescu, Adrian Nastase, Serban Nicolae, Sorin Oprescu, Valer Dorneanu, Ion Solcanu, Doru Ioan Taracila, Norica Nicolai, Gheorghe Funar, Ionel Blanculescu, Gelu Voican Voiculescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.