Pe data de 9 octombrie 1940 s-a nascut initiatorul a€žThe Beatles", unul din cei mai populari cantareti ai secolului XX, John Lennon. In vara anului 1956 John Lennon face cunostiinta cu Paul McCartney si, de atunci, incepe colaborarea lor.
Pe data de 9 octombrie 1940 s-a nascut initiatorul a€žThe Beatles", unul din cei mai populari cantareti ai secolului XX, John Lennon. In vara anului 1956 John Lennon face cunostiinta cu Paul McCartney si, de atunci, incepe colaborarea lor. Pe 8 decembrie 1980, la New York, Lennon este asasinat. Astazi ar fi implinit 67 de ani. CARIERA. Lohn Lennon, impreuna cu Paul Mc Cartney, infiinteaza in 1957 formatia "The Quarry Men", iar in 1960 formatia isi schimba denumirea in a€žThe Beatles" si incepe sa concerteze in Germania. Primul single a formatiei, "Love Me Do", a aparut in 1962. Albumele si cantecele trupei au cucerit inimile a milioane de ascultatori. Stilul a€žThe Beatles" era influentat de stitul blues american, country si Rock and Roll. Mai tarziu, George Harrison aduce in muzica formatiei elemente a muzicii traditionale indiene. In 1970 a€žThe Beatles" se destrama si Lennon incepe cariera solo in colaborare cu sotia sa Yoko. Lanseaza in 1971 cel mai bun album al sau, a€žImagine", iar in 1980 apare ultimul sau album, a€žDouble Fantasy". Pe 8 decembrie 1980, in New York, are loc o tragedie. Este asasinat John Lennon. Corporatia media BBC a facut un sondaj in 2002 pentru a evidentia primii 100 britanici din toate timpurile. John Lennon a fost plasat pe locul noua in aceasta categorie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.