Leul si-a continuat ieri procesul de apreciere fata de euro si dolar, in concordanta cu evolutia monedelor din zona. Cursul mediu al euro a scazut de la 3,3637 la 3,3479 lei, continuandu-se astfel procesul de apreciere inceput vinerea trecuta, cand p
Leul si-a continuat ieri procesul de apreciere fata de euro si dolar, in concordanta cu evolutia monedelor din zona. Cursul mediu al euro a scazut de la 3,3637 la 3,3479 lei, continuandu-se astfel procesul de apreciere inceput vinerea trecuta, cand piata s-a inchis la 3,3520 - 3,3570 lei. Ieri deschiderea s-a realizat la 3,3470 - 3,35, ordinele de vanzare coborand euro pana aproape de 3,34 lei. In partea a doua a sedintei, ordine mici de cumparare de valuta au readus euro la cotatii apropiate de pragul de 3,35 lei. "Piata nu a fost foarte agitata, leul urmand trendul celorlalte monede din zona, pe fondul mentinerii apetitului pentru risc al fondurilor speculative", observa un dealer bancar. Conform NewsIn, la aprecierea leului ar fi putut contribui si comentariile ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, privind bugetul pe 2008 si parametrii macroeconomici O apreciere asemanatoare cu leul a avut-o forintul maghiar, care a castigat in fata euro circa 0,5%, urcand la o paritate de 249,5. Cursul mediu al dolarului a coborat de la 2,3837 la 2,3765 lei, scaderea mai mica fiind o consecinta a evolutiei paritatii euro/dolar. Dobanzile interbancare overnight si oneweek au stagnat in culoarul 7 - 8%, prezent in piata de peste doua saptamani. Dobanzile nu au scazut, chiar daca banca centrala a anuntat ca anuleaza licitatia pentru depozite la doua saptamani la care plateste o dobanda fixa de 7% pe an. Pe pietele internationale paritatea euro/dolar s-a mentinut la valori care se intalneau si la sfarsitul saptamanii trecute, 1,4080 - 1,4160 dolari, cu o usoara tenta de apreciere pentru dolar. Cresterea dolarului este pusa de analisti pe seama raportului privind crearea de noi locuri de munca in SUA, in septembrie, care a surprins o parte dintre investitori. Pe London Bullion Market, uncia de aur a scazut la fixingul de ieri dimineata la 736,50 dolari fata de 737 dolari vineri seara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.