Conform sursei citate, grupul KGB care a pus la cale acest plan ii are in frunte pe Igor Secin si Viktor Ivanov, doi consilieri ai lui Putin, si este format din fosti membri ai serviciilor secrete, ai Armatei si Internelor din Administratia prezident
Conform sursei citate, grupul KGB care a pus la cale acest plan ii are in frunte pe Igor Secin si Viktor Ivanov, doi consilieri ai lui Putin, si este format din fosti membri ai serviciilor secrete, ai Armatei si Internelor din Administratia prezidentiala de la Moscova, din adepti ai celui de-al treilea mandat pentru actualul presedinte. Scenariul prevede ca Putin va prelua functia de presedinte dupa o scurta perioada in care va fi premier. Postul de prim-ministru ii va permite sa amendeze Constitutia, dandu-i posibilitatea de a prelungi mandatul de presedinte de la patru la cinci ani sau chiar la sapte ani. "Timp de doi ani au existat supozitii ca Putin va lasa puterea si politica dupa expirarea celui de-al doilea mandat constitutonal", a declarat pentru Times o sursa apropiata de Administratia prezidentiala de la Moscova. Totodata, a amintit sursa, "nu exista nici un dubiu ca Putin nu doreste sa se retraga, fie ca va fi prim-ministru, fie ca va reveni ca presedinte". Ultimele rocade de cadre de la Moscova demonstreaza ca intre gruparile de la varful puterii, formate din reprezentanti ai serviciilor secrete si armatei, se deruleaza o concurenta acerba, noteaza publicatia britanica. Sambata, Putin l-a numit in fruntea spionajului extern pe fostul premier Mihail Fradkov, care a demisionat din functie la 12 septembrie, masura considerata de unii politologi rusi ca avand un caracter politic, avand in vedere alegerile de anul viitor. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.