Ucis pentru trei pliculete de cafea
Prada a fost un telefon mobil vechi si trei pliculete de cafea! Cei doi s-au prezentat de buna voie la politie, vrand sa adoarma banuielile. Declaratiile lor au devenit rapid contradictorii, asa ca s-a trecut la un interogatoriu. Acestia au marturisit fapta comisa si au fost arestati. (J.D.)
Romanii, la un pas de expulzare
Ministrul italian de Interne a anuntat ca analizeaza posibilitatea de a acorda autoritatilor locale dreptul de a expulza cetateni comunitari, in special romani. Ministrul Giuliano Amato va da curs cererii primarului Romei de a acorda prefectilor dreptul de a-i expulza pe romani daca acestia reprezinta o amenintare pentru siguranta publica. Propunerea se afla in faza de proiect, pentru ca nu este clar in ce conditii poate fi expulzat un cetatean al UE dintr-unul din statele membre. (H.R.)
DNA pune conserve
DNA a pus la conservat dosare grele ale unor VIP-uri din Romania. Printre acestea se numara anchetele vizand pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu; liderul UDMR, Marko Bela; generalul Pavel Abraham; pesedistul Ovidiu Musetescu; liberalul Valeriu Stoica; omul de afaceri Ioan Niculae. Aceasta concluzie apartine inspectorilor Consiliului Superior al Magistraturii, datele inspectiei facand obiectul unui dosar penal inregistrat la Parchetul Inaltei Curti. (F.A.)
Infractiuni fara frontiere
Un cetatean roman a fost arestat pe aeroportul international din Lima, dupa ce politia a descoperit asupra lui 8,5 kilograme de cocaina, pe care intentiona sa o transporte in Spania, intr-o valiza, a anuntat Politia Nationala peruana, citata de Radio Programas del Peru. Bajanescu, sosit in Peru in urma cu noua zile, ca turist, a declarat ca a primit misiunea de a transporta valiza in Spania, unde urma sa-i fie platiti 3.000 de dolari, in schimbul acesteia. (H.S.)
Spaima bancomatelor britanice
Imigrantii romani din Marea Britanie au comis 85 la suta din infract iunile de fraudare a bancomatelor si din delictele care au constat in furtul de date personale de la detinatorii de carduri bancare, relateaza The Daily Mail. Ancheta a fost derulata de jurnalistul britanic Rageh Omaar, iar rezultatele investigatiei fac obiectul unui documentar, Britainís New Underworld, care va fi difuzat de postul Virgin 1. (L.K.)
Dosarul Iacobov, amanat
Instanta Tribunalului Bucures ti a amanat judecarea procesului in care Corneliu Iacobov este acuzat de prejudicierea Rafo Onesti cu 700 de miliarde de lei vechi, din cauza ca cei doi avocat ai omului de afaceri nu s-au putut prezenta la sedinta. Urmatorul termen a fost stabilit pentru 30 octombrie. Iacobov, alaturi de Toader Gaurean si alte cinci persoane, este judecat pentru prejudicierea Rafo Onesti, in urma derularii un contract de vanzare-cumparare de ac- tiuni. (E.R.)