Comisia de disciplina din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Timis s-a intrunit ieri pentru a-i ancheta pe medicii veterinari considerati responsabili de aparitia pestei porcine clasice la fermele Smithfield
Comisia de disciplina din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Timis s-a intrunit ieri pentru a-i ancheta pe medicii veterinari considerati responsabili de aparitia pestei porcine clasice la fermele Smithfield din judet. Dupa ce, in urma cu o luna, seful Serviciului Identificarea si Inregistrarea Animalelor, Petru Arnautu, si-a prezentat demisia, greul acuzatiilor a cazut pe umerii altor cinci medici veterinari cu atributii de executie si control in domeniu. Printre acestia se afla si Pompilius Smultea, seful Serviciului Inspectie si Control din cadrul DSVSA Timis, care, revoltat de postura de „tap ispasitor“ in care a fost pus, a decis sa rupa tacerea.

„Este o adevarata ironie a sortii: medicul veterinar care a descoperit si semnalat, in luna august, existenta a peste 3.000 de cadavre de porci in ferma de la Cenei, locul unde a si aparut primul focar de pesta porcina, acum trebuie sa dea cu subsemnatul in calitate de responsabil cu aparitia acestei boli in Timis. Poate s-ar fi dorit trecerea sub tacere a acestei situatii, pentru a nu strica imaginea publica a celui mai mare investitor americ an din Romania, cum este Smithfield. Nu stiu...“, spune Pompilius Smultea.

El a precizat ca, in momentul in care a primit invitatia de a se prezenta in fata Comisiei de disciplina pentru a fi anchetat, a avut un adevarat soc.

„Sunt acuzat de neindeplinirea unor indatoriri care nici macar nu-mi apar in fisa postului, cum ar fi supravegherea procesului de vaccinare impotriva pestei. De asemenea, mi se imputa faptul ca in timp ce ma aflam in concediu medical am fost vazut pe la sediul Directiei. Care-i problema? Am venit o singura data, 20 de minute, pentru a aduce concediul medical.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.