Programul inchisorilor secrete derulat de CIA in strainatate, confirmat de presedintele american George W. Bush in septembrie 2006, ramane activ, a declarat un oficial american, citat de Reuters. Cel putin un militant Al-Qaida a fost vizat in ultima
Programul inchisorilor secrete derulat de CIA in strainatate, confirmat de presedintele american George W. Bush in septembrie 2006, ramane activ, a declarat un oficial american, citat de Reuters. Cel putin un militant Al-Qaida a fost vizat in ultima perioada. Cotidianul The New York Times a dezvaluit, joi, ca CIA a reluat programul de detentie in „centre ilegale“ din strainatate si ca Departamentul Justitiei, condus atunci de Alberto Gonzales, a emis in 2005 un document secret prin care autoriza tehnicile dure de interogare ale agentiei americane.

Delegatia Romåniei cere dovezi
O serie de ONG-uri au acuzat Europa de complicitate cu CIA. Totodata, Biroul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a analizat, ieri, o motiune depusa de delegatia romana care vizeaza aprofundarea investigatiilor pentru a clarifica „alegatiile“ referitoare la existenta centrelor de detentie secrete in Romania din raportul Dick Marty. Acest demers vizeaza schimbarea rezolutiei prin care raportul a fost adoptat cu o alta rezolutie, dupa continuarea anchetei. Raportorul este presat sa vina in Romania pentru a cunoaste realitatile din teren.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.