Un nou-nascut a fost carbonizat, joi dupa-amiaza, intr-un incendiu produs in localitatea aradeana Felnac. Patru frati ai micutei, cu varste cuprinse intre 1 si 4 ani, care erau legati cu sfoara de pat, au fost scosi din casa cuprinsa de flacari in u
Un nou-nascut a fost carbonizat, joi dupa-amiaza, intr-un incendiu produs in localitatea aradeana Felnac. Patru frati ai micutei, cu varste cuprinse intre 1 si 4 ani, care erau legati cu sfoara de pat, au fost scosi din casa cuprinsa de flacari in ultimul moment. Salvatorul este adjunctul sefului de post din Secusigiu, care trecea prin zona si a observat fumul ce invaluia imobilul.

Un puternic incendiu a izbucnit, joi dupa-amiaza, in casa familiei Bujor, din localitatea ardeana Felnac, dupa ce unul dintre cei cinci copii lasati singuri acasa s-a jucat cu chibriturile. Patru dintre copii au fost salvati de un politist local, insa ultimul, mezinul familiei, nu a mai putut fi salvat, deoarece usa casei si stalpii de rezistenta s-au prabusit. Salvatorul micutilor este adjunctul sefului de post din Secusigiu, agentul Stoica Horea, care trecea prin zona si a observat fumul ce invaluia imobilul. Acesta nu a ezitat, a spart un geam si, ajutat de tatal copiilor, Sava Bujor, care tocmai ajunsese acasa, a reusit sa evacueze patru dintre cei cinci copii lasati singuri acasa. Fetita de n umai patru luni nu a mai putut fi insa salvata. Usa casei si stalpii de rezistenta s-au prabusit imediat. “Nici nu stiu cum am intrat. Am spart geamul din spate, ca pe usa ieseau flacari, si am izbit cu piciorul o usa din interior. Doi dintre copii erau legati cu sfoara neagra. I-am luat sub brat doi cate doi si am iesit afara. Pe ultimul nu am mai putut sa-l scot, era acolo langa geam. Era plin de fum si nu i-am auzit glasul”, a declarat agentul Stoica Horea. Victimele au fost transportate rapid la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, unde au ramas sub supraveghere medicala, in prezent aflandu-se in afara oricarui pericol.

Tatal micutilor, crescut la orfelinat
Pompierii aradeni care au venit la fata locului au constatat ca incendiul nu a pornit de la vreun scurtcircuit, in conditiile in care casa nu era alimentata cu energie electrica, ci de la o flacara deschisa provenita de la chibrituri. Vecinii au povestit ca parintii obisnuiau sa-si lase copiii singuri acasa, iar pe cei mai mari ii lega de picioare de paturi. Asistenta sociala din localitate a declarat ca parintii necasatoriti abia ii intretineau pe copii, iar angajatii Primariei incercau sa-i convinga sa-i dea in centrele de ocrotire. Tatal copiilor, care a crescut in orfelinat, nu a fost insa de acord cu acest lucru, in ciuda insistentelor asistentei sociale. Aceasta a mai afirmat ca tatal obisnuia sa bea, iar din casa lor se mai auzeau din cand in cand si scandaluri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.