Tripla campioana olimpica in 2000, Marion Jones a recunoscut, intr-o scrisoare trimisa unor prieteni, ca a consumat steroizi timp de doi ani inainte de participarea la Jocurile Olimpice de la Sydney, a anuntat, joi, cotidianul Washington Post. MA
Tripla campioana olimpica in 2000, Marion Jones a recunoscut, intr-o scrisoare trimisa unor prieteni, ca a consumat steroizi timp de doi ani inainte de participarea la Jocurile Olimpice de la Sydney, a anuntat, joi, cotidianul Washington Post. MARTURIE. In scrisorea pusa la dispozitia cotidianului de o persoana apropiata atletei, dar care a cerut sa-si pastreze anonimatul, Marion Jones (31 de ani) a recunoscut ca a consumat THG, un steroid anabolizant descoperit in timpul scandalului legat de laboratorul Balco. Marion Jones, implicata constant in scandaluri de dopaj din 2003, trebuie sa compara, vineri, in fata unui judecator din New York, unde va pleda vinovat pentru ca i-a mintit, de doua ori, pe agentii federali. Ea a fost mentionata in legatura cu cazul Balco, laboratorul care a furnizat produse dopante mai multor atleti, intre care si fostul sau sot, CJ Hunter, si Tim Montgomery, tatal fiului sau. MINCIUNI. Jones, care nu a concurat in acest an, precizeaza in scrisoarea respectiva ca a inceput sa consume THG in 1999, la sfatul antrenorului sau din acea perioada, Trevor Graham. Ea explica ca a avut incredere in Graham si ca nu s-a gandit "niciun moment" ca produsul respectiv era dopant. Atleta americana mentiona ca Graham i-ar fi spus ca este vorba despre un supliment nutritional. In ciuda numeroaselor marturii in defavoarea sa, Jones nu a fost niciodata sanctionata pentru dopaj, din cauza absentei unei marturisiri sau a unor controale pozitive.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.