Vicepresedintele PD Ioan Oltean a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca PNL ar fi dat "milioane de euro" parlamentarilor care au votat impotriva motiunii de cenzura a PSD.    In opinia deputatul
Vicepresedintele PD Ioan Oltean a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca PNL ar fi dat "milioane de euro" parlamentarilor care au votat impotriva motiunii de cenzura a PSD.    In opinia deputatului PD, cumpararea voturilor s-a facut atat cu bani lichizi, cat si prin facilitarea unor afaceri.

"Milioane de euro au trecut din buzunarele liberalilor in ale acelor parlamentari care au votat impotriva motiunii. S-a dovedit ca interesele personale ale celor care se afla in opozitie, fiindca e explicabil votul liberalilor si al UDMR, deci nu comentez sub nicio forma votul parlamentarilor PNL si UDMR, l-au dat fiindca mi se pare un vot firesc. Mi se pare insa nefiresc si nejustificat votul celorlalti parlamentari apartinand opozitiei, un vot care a fost influentat de motivele pe care le-am enumerat. Este inadmisibil, in opinia mea de parlamentar vechi, ca un partid care depune o motiune de cenzura sa nu si-o voteze", a declarat Oltean.

Intrebat de jurnalisti ce dovezi are pentru afirmatiile facute, vicepresedintele PD a spus ca este foarte greu sa dovedesti, singura dovada putand fi "recunoasterea celor care au primit, ceea ce e aproape imposibil"."Nu ma hazardez sa dau sume, dar va asigur ca s-au dat bani multi pentru ca voturile sa fie asigurate. Eu nu m-am referit la Ion Iliescu ca ar fi fost cumparat de PNL. El e calat pe o anumita atitudine si nu trebuie sa fie cumparat. Daca va imaginati ca fac parte din organe de cercetare penala, va inselati, v-am spus opinia mea. Daca vreti sa faceti o cercetare pe tema aceasta, puteti, eu nu am nici timpul si nici priceperea necesara. Va spun insa la modul foarte sigur ca, in acest demers politic, s-au folosit bani pentru cumpararea de voturi. Mai mult nu am nici interes, nici motivatie", a mai declarat Oltean. Intrebat daca printre parlamentarii care ar fi luat bani se numara si cei doi fosti democrati, unul care a votat impotriva motiunii, si altul care a absentat, Oltean a spus ca "este posibil orice". "Pentru mine este o mare supriza Liviu Nistoran, un membru vechi al partidului. Este absolut de neinteles modul in care el s-a comportat. Eu stiu ca el este un om de afaceri potent si nu cred ca a avut nevoie de bani, dar in viata asta e posibil orice", a spus Oltean.


REPLICA. PNL ii cere lui Ioan Oltean sa prezinte public dovezile pentru afirmatia ca PNL a cumparat voturile la motiunea de cenzura sau sa ceara public scuze liberalilor si opiniei publice pentru minciunile spuse, in caz contrar liberalii urmand sa il dea in judecata pentru minciuna si calomnie.

Intr-un comunicat dat publicitatii vineri, de secretarul general al PNL, Dan Motreanu, se arata ca Partidul National Liberal este strain de orice fel de practici mercantile pentru obtinerea de voturi in favoarea sa. "PNL nu a cumparat voturile parlamentarilor care s-au pronuntat impotriva motiunii de cenzura, asa cum acuza vicepresedintele PD Ioan Oltean", afirma Motreanu.

Potrivit acestuia, liderul democrat crede ca PNL actioneaza cum s-a vehiculat ca a actionat partidul din care face parte. "In aceasta situatie, constat ca ne apropiem de sintagma «hotul striga hotii», ca tocmai un reprezentant al PD, partid care a negociat asiduu cu PSD, vine sa aduca astfel de acuze, fara nici cea mai mica dovada", declara secretarul general al liberalilor. In opinia sa, PD a demonstrat in ultimele zile ca este dispus la orice fel de compromisuri, inclusiv sa-si incalce propriul statut prin alierea cu PSD, numai pentru a se intoarce la guvernare.

PNL ii cere lui Ioan Oltean sa prezinte public dovezile in baza carora a facut astfel de afirmatii defaimatoare la adresa PNL, daca nu sa ceara public scuze liberalilor si opiniei publice pentru miniciunile spuse. In caz contrar, PNL il va actiona in judecata pentru minciuna si calomnie si va sesiza organele abilitate pentru inceperea cercetarilor in acest caz, precizeaza Dan Motreanu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.