SPANIA - Romanii, de baza la masline
Mai multe organizatii ale agricultorilor din Spania au anuntat ca au mare nevoie de mana de lucru pentru culesul maslinelor si au cerut Guvernului sa deschida un amplu proces de regularizare, pentru ca imigrantii - in special romanii si bulgarii - sa obtina rapid permisele de munca. Agricultorii au atras atentia ca nu pot contracta muncitori, desi in zonele unde se culeg masline sunt sute de romani care ar dori sa se angajeze, insa nu au primit inca raspuns la cererea de acordare a permisului de munca pe care au facut-o catre Guvernul spaniol.


MORTI IN ACCIDENT - Tinerii se grabeau la munca
Cei patru romani care au murit marti intr-un accident pe o autostrada, la 35 km de Madrid, se grabeau sa ajunga la munca, a anuntat 20 minutos. Romanii aveau intre 19 si 30 de ani si lucrau in constructii. Valentin, soferul, cel mai tanar dintre ei, isi cumparase de curand masina, iar carnetul il luase in Romania, cu cateva saptamani in urma. Pe o ploaie puternica, intr-o depasire, masina in care se aflau romanii s-a ciocnit de un Audi A4 condus de o spaniola. Cei patru romani au murit pe loc.


MAREA BRITANIE - Campionii delictelor la bancomat
Imigrantii romani din Marea Britanie au comis 85 % din infractiunile de fraudare a bancomatelor si din delictele care au constat in furtul de date personale de la detinatorii de carduri bancare, informeaza Mediafax, citand The Daily Mail. Ancheta realizata de jurnalistii britanici arata si ispravile celorlalti imigranti: jamaicanii vand droguri in localitatea Hereford, albanezii controleaza retele de prostitutie din Hampshire, chinezii introduc ilegal in tara compatrioti folositi ulterior la culesul scoicilor in Morecambe, iar mafia turca controleaza mai mult de jumatate din piata de heroina.


CONDAMNARE - Ingrijitoare - noua ani pentru crima
O ingrijitoare romanca a fost condamnata joi de un tribunal italian la noua ani de inchisoare, pentru crima, informeaza Roma One. Lidia Ciceronia Hliscat (43 de ani) a ucis o italianca de 92 de ani de care fusese angajata sa aiba grija. Romanca a lovit-o puternic pe batrana cu un pantof, dupa care i-a furat economiile in valoare de 2.500 de euro. Femeia fusese ingrijitoare timp de patru ani la alta familie italiana, de la care primise recomandari.