Dureri abdominale, balonari, tulburari intestinale si de tranzit... Aceste stari frecvente si neplacute pot fi controlate cu ajutorul unei plante medicinale:

Mentha piperita sau izma buna. Specialistii spun ca este o buna solutie in cazur
Dureri abdominale, balonari, tulburari intestinale si de tranzit... Aceste stari frecvente si neplacute pot fi controlate cu ajutorul unei plante medicinale:

Mentha piperita sau izma buna. Specialistii spun ca este o buna solutie in cazurile de tulburari digestive, extrem de frecvente atat la copii, cat si la adulti.  Fitoterapeutii mai sustin ca aceasta planta trebuie mai bine cunoscuta si folosita ca remediu.  

Principalul atu al acestei plante este uleiul esential, extrem de eficient in dureri abdominale, balonari si diaree la persoanele care sufera de sindromul intestin iritabil. Acest sindrom se manifesta diferit de la un individ la altul. El se caracterizeaza prin episoade de diaree, de constipatie sau de alternanta a celor doua episoade, insotite de balonari, crampe, flatulenta.

Infuzia de menta, care conserva uleiul esential, este, de asemenea, indicata, pentru ca nu prezinta efecte nedorite. Ceea ce nu este valabil in cazul altor plante, cum ar fi anasonul stelat sau roinita. Pentru a evita efectele nedorite, specialistii precizeaza ca trebuie administrate numai sub forma de infuzie, temporar si in cantitati rezonabile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.