Mihai Valentin Caslariu, Cristian Ovidiu Patrascu si Lucian Tudor s-au prezentat, vineri, in fata Curtii Locale Centrale din Sydney, in urma acuzatiilor ca au pus la cale o escrocherie prin care au primit mii de dolari de la turistii japonezi.

Caslariu si Tudor au abordat cinci barbati japonezi, in Sydney, intre 10 si 27 septembrie, aratandu-si insignele si declarandu-se ofiteri de politie. Patrascu avea rolul de a distrage atentia victimelor pentru a permite celor doi colegi sa isi joace mai bine rolurile.

Asa-zisii politisti le cereau turistilor sa isi predea cartile de credit si datele personale, iar apoi retrageau bani din conturile lor.

Potrivit informatiilor din tribunal, Caslariu avea asupra lui 16.950 de dolari in momentul in care a fost arestat, politistii banuind ca suma este rezultatul escrocheriei.

Romanii au pledat vinovati la cinci acuzatii de obtinere de bani prin inselaciune, iar Caslariu si Tudor au recunoscut ca poseda banii furati si un dispozitiv pentru citirea cartilor de credit.

Cei doi au negat insa ca s-au deghizat in politisti.
Mediafax