La Clinica de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului Elias, in zece luni au fost prelevate celule stem de la aproximativ 1.000 de nou-nascuti, a declarat prof. dr Radu Vladareanu, seful clinicii. Bolile care pot fi tratate prin transplantul de celule
La Clinica de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului Elias, in zece luni au fost prelevate celule stem de la aproximativ 1.000 de nou-nascuti, a declarat prof. dr Radu Vladareanu, seful clinicii. Bolile care pot fi tratate prin transplantul de celule stem sunt leucemiile (acute, cronice), limfoamele (Hodgkin si non-Hodkgin), anemiile, bolile genetice ale sistemului imun, distrofiile musculare, mielomul multiplu, neuroblastomul, disfunctiile metabolice ereditare. In viitor, aceste celule stem vor putea fi utilizate pentru vindecarea bolilor cardiovasculare, a bolilor Parkinson si Alzheimer, a diabetului zaharat, a cancerului mamar, cancerului renal, sarcomului Ewing, sustin specialistii. Principalele surse pentru celulele stem sunt maduva osoasa hematogena, sangele periferic, sangele din cordonul ombilical.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.