"Prodi e un iresponsabil, nu-si da seama ca, declarand jurnalistilor straini ca Italia va continua politica «usilor deschise», creeaza  conditii pentru un viitor aflux de clandestini", a replicat seful formatiunii politice italiene Alleanza nazionale, Gianfraco Fini, intr-un interviu acordat pentru Quotidiano nazionale.

In urma cu cateva zile, premierul italian Romano Prodi ii asigurase pe ziaristii straini ca Italia nu-si va modifica politica in privinta imigrantilor.

EXPULZÃ…RI. Seful Alleanza nazionale s-a aratat insa incantat de ideea ministrului italian de interne, Giulianno Amato, care a declarat ca de expulzarea imigrantilor ar trebui sa se ocupe prefectii. "Orice mijloc prin care expulzarile pot fi facute mai lesne e foarte bun. Numai ca Amato vorbeste mult si nu face nimic", a mai completat Fini.

Ambasadorul italian la Bucuresti a tinut sa mai potoleasca spiritele incinse de campania "antiromani" pe care o duce o parte din presa si lumea politica italiana in ultimele saptamani.

Ambasadorul a subliniat existenta "relatiilor extraordinare dintre Italia si Romania", demonstrate, printre altele, si de "numarul mare de casatorii mixte care au dat nastere unui numar consistent de nuclee familiale italo-romane si zecile de mii de minori cu dubla cetatenie din tara noastra".