Traian Basescu a declarat ca Ordonanta de urgenta privind modificarea Legii raspunderii ministeriale "are toate elementele unui abuz de putere" si ca actul normativ a fost promovat de ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, in interes personal.

Traian Basescu a declarat ca Ordonanta de urgenta privind modificarea Legii raspunderii ministeriale "are toate elementele unui abuz de putere" si ca actul normativ a fost promovat de ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, in interes personal.

"Tudor Chiuariu a initiat o ordonanta de urgenta care viza suspendarea Comisiei de analiza de la Cotroceni, in conditiile in care unul dintre cazurile analizate era al lui", a spus Basescu, apreciind ca ministrul Justitiei a actionat in interes personal.

"S-a profitat de zgomotul din jurul motiunii pentru a trece ordonanta de urgenta care are toate elementele unui abuz de putere", a sustinut seful statului, adaugand ca, exceptand Guvernele de dinainte de revolutie, nu a vazut niciun Cabinet care sa sfideze astfel justitia si opinia publica.

Basescu a declarat, de asemenea, ca, desi priveste statutul unor judecatori, ordonanta nu are avizul CSM.

Presedintele a afirmat ca premierul Tariceanu si-a rasplatit sustinatorii pentru voturile adunate impotriva motiunii. Basescu a spus ca intregul Guvern favorizeaza interesele de grup, nu pe cele publice.

In opinia lui Traian Basescu, Guvernul incearca blocarea luptei impotriva coruptiei pe termen lung. El a adaugat ca Guvernul isi doreste ca demnitarii sa nu poata nici macar ajunge in fata procurorilor, in timp ce cetatenii obisnuiti sunt egali in fata legii.

Seful statului a mentionat ca Guvernul a decis adoptarea acestei ordonante tocmai in momentul in care Comisia, in vechea componenta, urma sa se pronunte in cazul ministrilor Paul Pacuraru si Tudor Chiuariu.

Seful statului a apreciat ca ministrul Chiuariu ar fi trebuit sa astepte eventual sfarsitul mandatului comisiei in componenta actuala si abia apoi sa dea o ordonanta prin care sa ii schimbe componenta.


Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin