La Timisoara se va deschide prima banca de celule stem din Romania. Aceasta va fi infiintata in cadrul Spitalului de Copii "Louis Turcanu" pana la sfarsitul anului. Preturile pentru depozitarea celulelor stem vor fi de 1.070 de euro, pentru o perioad
La Timisoara se va deschide prima banca de celule stem din Romania. Aceasta va fi infiintata in cadrul Spitalului de Copii "Louis Turcanu" pana la sfarsitul anului. Preturile pentru depozitarea celulelor stem vor fi de 1.070 de euro, pentru o perioada de pastrare de zece ani, si de 1.400 de euro, pentru 20 de ani, cat este durata lor de viata. Seful Clinicii Hematologice din cadrul Spitalului de Copii din Timisoara, prof. dr Marghit Serban, a declarat ca aparatura necesara deschiderii bancii, in valoare de 50.000 de euro, a fost primita ca donatie. Celulele stem vor fi prelucrate si pastrate in conditii speciale, la o temperatura de minus 186 de grade.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.